Download als pdf-document

Deel dit document
23/08/2011

Red Market innoveert met Foursquare

Een primeur in de Belgische distributiesector

Sinds 1 augustus kunnen de klanten van Red Market hun locatie kenbaar maken op de applicatie Foursquare wanneer ze in een van de Red Market-winkels zijn. Foursquare is een platform voor informatie-uitwisseling en mobiele geolocatie waarmee de ingeschreven leden hun verplaatsingen en ontdekkingen kunnen delen met hun vrienden. In België is het de eerste keer dat een distributeur gebruik maakt van sociale netwerken, en in het bijzonder Foursquare, als interactiemiddel met haar klanten. Deze nieuwigheid past perfect in de innovatiestrategie van Delhaize België.

Foursquare is een sociaal netwerk in volle opmars

De sociale netwerken winnen meer en meer aan belang en Foursquare blijft niet achter. Foursquare kent een groeiend succes met meer dan 10 miljoen actieve leden op dit moment. Op dit platform kunnen de leden enerzijds advies over restaurants, handelszaken, cafés of musea van hun stad geven of ontvangen. Anderzijds kunnen de gebruikers hun verplaatsingen of ontdekkingen kenbaar maken aan hun vrienden via het geolocatiesysteem.

Foursquare wordt op een smartphone gebruikt. Nadat de applicatie op de telefoon is geïnstalleerd, kan de gebruiker inchecken wanneer hij aankomt op een plek. Hij laat aan zijn vrienden weten waar hij zich bevindt en hij kan bovendien bij iedere check-in profiteren van speciale aanbiedingen die gelden in de vestiging waar hij zich bevindt.

Red Market is de eerste Belgische distributeur

Red Market is de eerste distributeur in België die zich aansluit bij Foursquare en doet zo haar reputatie van voorloper in technologie en innovatie alle eer aan. Voortaan kunnen de leden van het sociale netwerk hun vrienden op de hoogte brengen van hun bezoek aan Red Market en profiteren van promoties in hun favoriete winkel. Het is voor de distributeur een mooie gelegenheid om jong clienteel aan te trekken en ervoor te zorgen dat er gesproken wordt over Red market!

De speciale aanbiedingen van het moment worden niet alleen op Twitter en Facebook geplaatst maar worden ook meegedeeld aan de Foursquare-gebruiker op het moment dat hij incheckt bij Red Market. Om te profiteren van de aanbieding heeft hij een uur de tijd om het product in kwestie uit de rekken te halen en ermee langs de kassa te gaan. Op dit moment krijgen de klanten die lid zijn van Foursquare en inchecken bij Red Market gratis een pizza baguette van Dr. Oetker aangeboden, zonder aankoopverplichting! De aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt. In de toekomst zullen nog andere promotie-acties uitgewerkt worden.

De Foursquare-applicatie kan gebruikt worden in alle Red Market-vestigingen: Andenne, Gembloux, Gosselies, Jemeppe-sur-Sambre, Opwijk en Tielt-Winge.

Tags Innovation Red Market

Contactinformatie

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11