Download als pdf-document

Deel dit document
01/10/2012

Delhaize beslist haar 15 Belgische City-winkels om te vormen tot zelfstandige Proxy-winkels

Delhaize beslist haar 15 Belgische city - winkels om te vormen tot zelfstandige Proxy - winkels

Brussel - Delhaize België heeft besloten om al haar 15 bestaande City-winkels in België om te vormen tot zelfstandige Proxywinkels. Delhaize evalueert permanent haar winkelnetwerk en na verschillende aanpassingen en investeringen moet Delhaize België besluiten dat de 15 City-winkels in hun huidig concept niet de beoogde resultaten behalen. Eerst en vooral hebben kleine stadswinkels een ruimere flexibiliteit nodig om zich aan te passen aan hun specifieke omgeving. Daarnaast is de geïntegreerde structuur van City niet aangepast om concurrentieel te zijn. Als zelfstandige Proxy-winkel kunnen deze winkels wel succesvol zijn. Alle bestaande arbeidscontracten van deze 15 winkels blijven gerespecteerd. De zoektocht naar potentiële zelfstandige overnemers in de vorm van een Proxy-winkel wordt vanaf vandaag opgestart.

Ondanks verschillende commerciële en structurele initiatieven en de permanente inspanningen van het personeel moet Delhaize besluiten dat de 15 bestaande Belgische City-winkels in Gent, Brussel en Antwerpen niet de beoogde objectieven halen en er ook geen verdere evolutie in de rentabiliteit zichtbaar is. Kleine stadswinkels hebben een ruimere flexibiliteit nodig om zich aan te passen aan hun specifieke omgeving en populatie. Daarnaast is de geïntegreerde structuur van City niet aangepast om concurrentieel te zijn. Door de gunstige locatie in de stadscentra is Delhaize ervan overtuigd dat deze winkellocaties in de huidige omstandigheden beter geschikt zullen zijn als zelfstandige Proxywinkel.

Gezien de groeiende vraag van inwoners van grote steden naar buurtwinkels, die ondermeer hun aanbod aanpassen aan specifieke, lokale populatiebehoeftes en op zon- en feestdagen open zijn, zullen de zelfstandige uitbaters deze 15 winkels succesvol kunnen uitbouwen.

Alle bestaande arbeidscontracten van deze 15 winkels blijven gelden onder dezelfde voorwaarden zoals ze bepaald werden. Er worden dus geen mensen ontslagen. Concreet wil dit zeggen dat werknemers met een contract van onbepaalde duur na de overname van hun City-winkel tewerkgesteld zullen worden in een geïntegreerde supermarkt.

Delhaize zal vanaf vandaag actief op zoek gaan naar mogelijke uitbaters voor deze 15 winkels. Al de City-winkels zullen tot en met de overname open blijven voor de klanten. Er kan nog geen datum geplakt worden op de diverse overnames maar de intentie is dat de volledige omvorming eind 2013 afgerond is.

Tags

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Delhaize beslist haar 15 Belgische City-winkels om te vormen tot zelfstandige Proxy-winkels