Download als pdf-document

Deel dit document
05/09/2012

Delhaize lanceert haar wijnmaand 2012 en presenteert de bordeauxwijnen van 2009

Meer dan 200 wijnen in promotie, de nieuwe Bordeaux 2009 en talrijke ontdekkingen uit de hele wereld

Brussel – Van 6 september tot 3 oktober 2012 organiseert Delhaize haar grote wijnmaand. Hierdoor kunnen klanten profiteren van kortingen van 15 tot zelfs 30% per fles op meer dan 200 wijnen uit verschillende wijnstreken. De focus ligt enerzijds op de Bordeauxwijnen van 2009, waarvan de langverwachte nieuwe wijnen nu eindelijk te koop zijn en anderzijds op de wijnen van de “nieuwe wijnlanden”. De wijnmaand bij Delhaize is voor wijnliefhebbers ook de perfecte gelegenheid om talrijke nieuwigheden en de laatste trends in de wijnwereld te ontdekken, maar ook om kennis te maken met de expertise van de wijnraadgevers tijdens de vele degustaties in de winkel. Bovendien zijn er ook tientallen bijkomende promoties op www.delhaizewineworld.com, de virtuele wijnkelder van Delhaize.

Samengevat:

  • Kortingen van 15%, 20% en zelfs 30% per fles op meer dan 200 wijnen
  • Bordeauxwijnen van 2009: een verbluffend wijnjaar en nieuwe, langverwachte wijnen
  • Het beste van de nieuwe wijnlanden
  • Meer dan 70 bijkomende promoties op de website van Delhaize Wine World
  • Meer dan 50 wijnen om samen met de wijnraadgevers van Delhaize in de winkel te proeven

De wijnmaand bij Delhaize: meer dan 200 wijnen in promotie

Delhaize wijnmaand: meer dan 200 wijnen in promotieVan 6 september tot 3 oktober 2012 organiseert Delhaize naar gewoonte haar grote wijnmaand. Vier weken lang kunnen de Delhaizeklanten profiteren van interessante promoties en kunnen ze talrijke ontdekkingen doen. Zo worden meer dan 200 wijnen aangeboden met kortingen van 15%, 20% en zelfs 30% per fles. De uitgelezen kans om een mooie wijnkelder aan te leggen, voor dagelijks genot of een speciale gelegenheid.

Dit jaar zijn de wijnaankopers van Delhaize erg trots dat ze nog steeds een uitgebreid en erg gevarieerd assortiment Bordeauxwijnen van 2009 kunnen voorstellen. Gezien het succes van dit uitzonderlijke wijnjaar is het immers niet vanzelfsprekend om deze pareltjes nog te vinden, behalve bij Delhaize! Een dertigtal van deze wijnen staat in promotie en er zijn ook bijkomende exclusieve wijnsoorten beschikbaar in de virtuele wijnkelder van Delhaize op www.delhaizewineworld.com.

Om tijdens deze wijnmaand een goede keuze te kunnen maken, stellen de wijnraadgevers van Delhaize hun expertise en kennis ter beschikking van de klanten tijdens de 4 degustatieweekends in alle Delhaizesupermarkten op 7 en 8, 14 en15, 21 en 22 en 28 ene 29 september (op vrijdag van 11 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 19 uur). Een mooie gelegenheid om de wijnen in promotie te proeven of om andere ontdekkingen te doen en raad te krijgen van experts.

Omdat Delhaize haar klanten tot slot steeds wilt laten kennismaken met de laatste nieuwe trends, biedt ze wijnliefhebbers tijdens de wijnmaand de kans om talrijke nieuwigheden te ontdekken. De wijnwereld evolueert voortdurend en nieuwe trends tekenen zich af. Nieuwe wijnlanden, nieuwe regio’s, biowijnen, vergeten druivensoorten... de wijnaankopers van Delhaize zijn er steeds op uit om de laatste tendensen met hun klanten te delen.

Een Wijncatalogus om de klanten stap voor stap te begeleiden

Om de wijnen die voor de wijnmaand in september uitgekozen werden in de kijker te zetten, heeft Delhaize een schitterende Wijncatalogus opgesteld, samen met de prijs van alle promoties. Hij is opgedeeld in 6 rubrieken (Nieuw, Bordeaux 2009, Wijnen uit de Nieuwe Wereld, Wijnen en kaas, Delhaize Wine World en Biowijnen) en begeleidt de klant door de septemberselectie aan de hand van verschillende anekdotes en zeer volledige informatie over het smaakpalet van de verschillende soorten, de druivensoorten, de wijngaard, de wijnboer, bijpassende gerechten, ... “Aan de hand van deze catalogus willen we de klant laten kennismaken met de rijke geschiedenis van onze wijnen en de eigenschappen die ons overtuigden om ze op te nemen in ons assortiment. Wanneer een klant dan een fles wijn koopt bij Delhaize, weet hij ook waarom die bepaalde typische kenmerken bezit en wat hem uniek maakt. De informatie over de combinatie van kaas en wijn kadert bovendien in de visie van Delhaize om haar klanten ook aan tafel te begeleiden en hen verrassende culinaire ontdekkingen voor te stellen”, zegt Alain Pardoms, wijnaankoper bij Delhaize België.

Een andere nieuwigheid dit jaar zijn de QR-codes die naast bepaalde wijnen terug te vinden zijn, zodat wijnliefhebbers met een smartphone de code kunnen scannen om nog meer informatie over de wijn krijgen.

De wijn jaarwijzer van DelhaizeEen nieuw en origineel initiatief is de wijnjaarwijzer in zakformaat. Dit kaartje geeft een overzicht van de kwaliteit van de verschillende wijnjaren in de belangrijkste wijnregio’s van Frankrijk en in Italië en in Spanje van 1995 tot 2010. Door zijn handige formaat ter grootte van een bankkaart, kan de wijnaanwijzer overal makkelijk meegenomen worden: naar de supermarkt, op restaurant, in de eigen wijnkelder...en kan in een oogopslag elke fles beoordeeld worden!

Een schat aan informatie om een goede keuze te kunnen maken tussen de voorgestelde wijnen in het gamma en hun eigenschappen! De Wijn- en prijzencatalogi zijn beschikbaar op www.delhaize.be. De wijnaanwijzer is verkrijgbaar op aanvraag bij de wijnadviseurs in de Delhaize supermarkten of kan worden gedownload op de site van Delhaize.

Delhaize Wine World: meer dan 70 bijkomende en exclusieve promoties

Tijdens de wijnmaand biedt Delhaize Wine World hetzelfde assortiment als in de winkel, maar er zijn op de website ook exclusief meer dan 70 bijkomende wijnen te koop, waaronder de grote Bordeauxwijnen van 2009.

Delhaizeklanten kunnen profiteren van talrijke voordelen door op de duidelijke en snelle website www.delhaizewineworld.com wijn te bestellen. Bovenop het volledige assortiment van de winkel, kunnen ze immers zo’n 1200 wijnen op de kop tikken die niet in de winkelrekken terug te vinden zijn. Deze omvatten zowel de gewoonlijke consumptiewijnen als de geklasseerde grands crus, maar ook uitzonderlijke wijnen of een selectie terroirwijnen. Een onuitputtelijke inspiratiebron voor wijnliefhebbers! Bovendien is de bestelling eenvoudig en efficiënt en kan ze gratis opgehaald worden in de winkel of wordt ze gratis thuisgeleverd in België als het bedrag hoger ligt dan € 300. De klant heeft ook een “kurk- en kwaliteitsgarantie” en er geldt: niet tevreden, geld terug. Delhaize Wine World biedt ook 10% korting bij aankoop van 24 (dezelfde of verschillende) flessen (met uitzondering van champagne, cava, mousserende wijn, niet cumuleerbaar met andere promoties) en plus-punten.

Delhaize, de wijnexpert: advies dat steeds beter aangepast is aan de klant

Foto van de wijn rayon in een Delhaize winkelHaar meer dan 135 jaren ervaring maakt van Delhaize ongetwijfeld dé wijnspecialist in België en haar missie is om de klanten dagelijks te inspireren met nieuwe producten en advies op maat. De wijnraadgevers worden bijvoorbeeld voortdurend bijgeschoold en zij staan klaar om de klanten te begeleiden doorheen de rayons en hen raad te geven tijdens de degustaties die het hele jaar door georganiseerd worden. In 2011 werden trouwens in elke winkel meer dan 220 wijnen gedegusteerd!

Delhaize verbetert bovendien voortdurend haar informatiekanalen in de winkel zodat de klanten steeds gemakkelijker een keuze kunnen maken. Zo kunnen wijnliefhebbers bijvoorbeeld aan de hand van duidelijke aanwijzingen gemakkelijk te weten komen welke wijn bij welk gerecht past, kunnen ze zonder probleem een wijn kiezen in functie van zijn afkomst, uitzonderlijke, niet te missen wijnen aantreffen of ontdekken voor welke wijn de raadgever van hun winkel een zwak heeft.

Tags Wijn Delhaize wineworld

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Delhaize lanceert haar wijnmaand 2012 en presenteert de bordeauxwijnen van 2009