Download als pdf-document

Deel dit document
30/08/2012

Mode voor kleine hondjes in volle expansie bij Tom&Co

150 nieuwe referenties in kledij en accessoires als antwoord op de grote toename van kleine hondjes in België

Brussel – In 2011 is de aankoop van kleine honden in België explosief gestegen. Deze honden zijn niet alleen trendy, maar hebben ook alles om in de smaak te vallen: ze nemen weinig plaats in, ze zijn aangepast aan het stadsleven en  ze kunnen gemakkelijk overal mee naartoe. Om beter te kunnen beantwoorden aan de groeiende vraag van de klanten lanceert Tom&Co, dus een nieuwe lijn van kledij en accessoires voor kleine honden, maar ook aangepaste verzorging in haar trimsalons Tom&Beauty.

Een nieuwe kledinglijn voor de populaire kleine hondjes

Alle modespullen voor hondjelief bij Tom&CoIn 2011 kende de aankoop van kleine honden een sterke groei op de Belgische huisdierenmarkt. 48% van de hondenpopulatie in België bestaat vandaag uit kleine honden en 20% daarvan zijn “mini’s”, die minder dan 4 kg wegen op volwassen leeftijd. De meest verkochte honden in 2011 zijn de chihuahua’s (14 500 nieuwe honden in 2011), gevolgd door de jack russells (8500) en de maltezers (5600). De befaamde labradors of Duitse schepers staan zelfs niet meer in de top 5!

Tom&Co, de dierenspecialist, wenst zo goed mogelijk te anticiperen op de vraag van haar klanten en lanceert daarom een nieuw gamma van kledij voor kleine honden. Zo heeft de klant een ruime keuze uit meer dan 150 referenties speciaal voor kleine honden. Het gamma bevat de meest trendy kledij, zoals jassen, pulls, t-shirts of jurkjes, maar ook heel wat aangepaste accessoires: van leibanden met juwelen tot kussens of heel wat speeltjes.

Ter gelegenheid van de lancering van deze nieuwe collectie biedt Tom&Co aan de liefhebbers van kleine honden de gelegenheid om deel te nemen aan een wedstrijd waarmee ze misschien wel de volgende ontwerper worden voor hondenkledij van Tom&Co! Om deel te nemen volstaat het om in te schrijven op de Tom&Co Club, het modelpatroon te downloaden en daarna de verbeelding de vrije loop te laten om het meest originele model in te dienen vóór 26 september 2012. De mooiste creatie zal gecommercialiseerd worden in de winkels van Tom&Co! Voor de eerste tien deelnemers is er ook een beloning voorzien.

Aangepaste verzorging voor kleine honden

Tom & Beauty: opmaak voor hondenTom&Co, leider in België op vlak van toilettage met de trimsalons van Tom&Beauty, uitgebaat door gediplomeerde verzorgers in 12 van haar winkels, stelt ook een aangepaste verzorging voor kleine honden voor. De salons bevinden zich in de winkels zelf en bieden een ruim aanbod aan diensten aan om de kleine viervoeters te vertroetelen: ontharing, wassen, hygiëne (oren, nagels, tanden, vlooien, infecties, enz.), naast alle professionele advies van de winkelexperts. De klantenkaart geeft recht op een korting van 10% bij het 6de bezoek!

Kleine honden zijn gevoelig voor koude, tandsteen en urineproblemen, en hebben ondanks hun kleine gestalte een bijzondere aandacht nodig. Daarom verkoopt Tom&Co voeding die speciaal aangepast is aan hun noden (X-Small van Royal Canin) en heeft daarnaast een ruim assortiment in parafarmacie: vitamines, voedingssupplementen, mond- en tandverzorging, huidverzorging maar ook shampoos, antiparasietenbehandeling, enz.

Tags Tom&Co

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11