Download als pdf-document

Deel dit document
25/09/2012

22ste inzameling bij Delhaize België ten voordele van de voedselbanken

Van 27 september tot 3 oktober kunnen de klanten van Delhaize giften doen aan de kassa’s in de winkels.

Er zijn nog steeds te veel personen in België met een grote behoefte aan een voedzame en geschikte maaltijd. Om hen te helpen, zamelen de Voedselbanken voedsel in dat ze aanbieden aan liefdadigheidsinstellingen die het op hun beurt uitdelen aan de minderbedeelden. Ieder jaar steunt Delhaize de Voedselbanken door een grote inzamelactie te organiseren. Dankzij de vrijgevigheid van de klanten en het engagement van Delhaize kent die actie iedere keer een groot succes. Het initiatief zal dus opnieuw plaatsvinden van 27 september tot 3 oktober en dat voor de 22ste keer op rij.

Een solidariteitsactie die nog steeds noodzakelijk is

Delhaize en de voedselbankenMeer dan 117.000 mensen in België kunnen zich geen geschikte en voedzame maaltijd veroorloven. De Voedselbanken strijden al 26 jaar tegen honger door ieder jaar tonnen voedsel te schenken aan liefdadigheidsinstellingen. Al 22 jaar lang organiseert Delhaize jaarlijks een grote voedselinzameling om de Voedselbanken te helpen een constante voedselvoorraad op te bouwen. In 2011 bracht de voedselinzameling van Delhaize 728 ton voedingsmiddelen op, hetzij 420.000 maaltijden. En Delhaize wil dit jaar nog beter doen.

Om de impact van de actie nog te verhogen, heeft Delhaize een oproep gelanceerd om vrijwilligers te recruteren. De ervaring leert immers dat het een groot voordeel is voor de actie als er vrijwilligers aan de ingang van de winkel een woordje uitleg geven.

Een nog efficiëntere inzameling

Al 22 jaar lang steunt Delhaize de Voedselbanken. Na al die jaren ervaring heeft Delhaize haar systeem voor voedselinzameling in die mate kunnen verbeteren dat het vandaag veel efficiënter is dan vroeger. Dit jaar zal de grote voedselinzameling plaatsvinden van 27 september tot 3 oktober. Er worden waardebonnen gebruikt. Aan de kassa kunnen de Delhaize-klanten drie soorten giften doen: een ontbijt van € 1,50, een warme maaltijd van € 3 ofwel drie maaltijden (voedsel voor één persoon voor één dag) voor € 5. De Voedselbanken kunnen dankzij dit programma de goederen kiezen die het best overeenstemmen met de behoeftes van de minderbedeelden (melk, soep, babyvoeding, vis-, vlees- en groenteconserven enz.).

Meer dan ooit doet Delhaize een beroep op de vrijgevigheid van haar klanten en moedigt ze hen aan om giften te doen aan de kassa’s in de winkels. De actie is geldig in alle supermarkten Delhaize, City Delhaize, AD Delhaize en Proxy Delhaize.

Tags

Contactinformatie

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11