Download als pdf-document

Deel dit document
11/10/2012

Delhaize lanceert innovatieve primeur - het eerste gebak met stevia

90% minder suiker in chocoladegebakjes
Ontwikkeld in samenwerking met banketbakker Paul Gaelens

Brussel – 11 oktober 2012. Delhaize en banketbakker Gaelens, die de trends op smaakgebied altijd een stapje voor zijn, hebben samen een nieuw chocoladegebakje gecreëerd dat gezoet is met zoetstoffen afkomstig uit stevia. Een primeur op de Belgische distributiemarkt, waartoe ook Barry-Callebaut zijn bijdrage heeft geleverd.

Delhaize lanceert innovatieve primeur - het eerste gebak met stevia‘Délice’, een gebakje met stevia-extract1, een innovatie van Delhaize

Vanaf deze week vinden lekkerbekken in de bakkerijrayon van hun Delhaize-supermarkt een duo van gebakjes met chocolademousse waaraan geen suiker is toegevoegd. Stevia-extract, afkomstig van de plant met dezelfde naam, garandeert een even zoet product als één met suiker. Het gebakje, dat de naam ‘Délice’ kreeg, is een innovatie van Delhaize en haar partner sinds vele jaren, banketbakker Paul Gaelens, in samenwerking met Barry-Callebaut.

Het is geen toeval dat dit gebak bij Delhaize wordt gelanceerd”, verklaart Ann Van Vooren, Aankoopster Bakkerij bij Delhaize.
Wij nemen altijd het voortouw in culinaire trends om onze klanten originele producten aan te bieden. Dit gebak op basis van stevia-extract is het nieuwste wapenfeit van het duo Delhaize-Gaelens”. Paul Gaelens voegt eraan toe: “Het is het eerste gebak met stevia-extracten dat in ons land beschikbaar is in de supermarkt. Dit dessert is een sleutelmoment in de gebakgeschiedenis”!

Dit originele gebak is de vrucht van de lange samenwerking en gedeelde zin voor innovatie van Delhaize en banketbakker Gaelens. Om het allerlekkerste, zoete gebak te maken met een krachtige chocoladesmaak heeft Gaelens zich laten omringen door de experts van Barry-Callebaut om de vulling op basis van chocolademousse en het chocoladeglazuur van de ‘Délice’ te ontwikkelen.

Een alternatief zonder suiker in de dessertcategorie

Zoetstof uit stevia, 100% natuurlijk en – per definitie – arm aan calorieën, wordt uit de steviaplant gehaald, die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika komt. De Europese Unie heeft eind december 2011 dit alternatief voor suiker goedgekeurd.

Dankzij stevia hebben we een dessert kunnen maken dat ongeveer 90% minder suiker bevat dan een gelijkaardig dessert op basis van traditionele suiker, en dat dubbel zoveel vezels bevat! Dit gebak is dus ideaal voor mensen die hun suikeropname willen verlagen en toch van een smakelijk gebakje willen genieten” legt Ann Van Vooren uit, Aankoopster Bakkerij bij Delhaize.

Dit gebak heeft vele troeven. Het bevat twee keer zoveel vezels als vergelijkbare producten met suiker en het is een alternatief voor suikerrijk gebak. Het gebruik van stevia-extract in dit gebak illustreert perfect de inspanningen van Delhaize om haar klanten gezondere en evenwichtigere producten aan te bieden. In dat kader legt Delhaize zich er al een tijdje op toe om het zout-, suiker- en vetgehalte van de producten van haar huismerk zoveel mogelijk te beperken, zonder aan smaak in te boeten.

Delhaize lanceert innovatieve primeur - het eerste gebak met stevia - packshot

Het duo van gebakjes ‘Délice’ wordt verkocht tegen € 4,65 in de bakkerijrayon.

1 Steviol-glycociden. Steviol-glycociden  zijn van nature aanwezig in steviabladeren

Tags Gezondheid

Contactinformatie

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11