Download als pdf-document

Deel dit document
03/12/2012

Het Biggest Cooking Event Delhaize: een groot succes en ontegensprekelijk de grooste kookles van het jaar

Het Biggest Cooking Event: DE grootste kookles van het jaar

Van de meer dan 18 000 personen die hun kans waagden om een plaatsje te bemachtigen op het Biggest Cooking Event, de grootste kookles die door Delhaize georganiseerd werd van donderdag 29 november tot zondag 2 december, konden uiteindelijk 1 600 beginnelingen, chefs in de dop of gewoon fijnproevers hun schort aantrekken om deze uitzonderlijke les te volgen.

Voor deze gelegenheid werd 5000 m² ingericht tot een enorm atelier met onder andere 100 kookeilanden, 36 ovens, 12 koelkasten, 100 keukenrobots, meer dan 400 kookpotten, 200 pannen en tientallen andere keukenwerktuigen.

In totaal hebben de deelnemers niet minder dan 120 kg bloem, 105 kg witloof, 45 kg mosterd, 120 liter olijfolie, 120 liter melk, 69 liter gevogeltefond, 1500 citroenen, 840 vanillestokjes, 3150 gelatineblaadjes, 1800 eieren en nog zoveel meer ingrediënten gebruikt.

5 van de grootste Belgische chefs

delhaize-biggest-cooking-event02

Als expert in voeding en culinaire tendensen heeft Delhaize als taak zijn klanten elke dag te gidsen en te inspireren. Voor het eindejaar wilde Delhaize zijn klanten een unieke kans bieden om een kookles te volgen met vijf van de grootste Belgische chefs. Peter Goossens, Lionel Rigolet, Yves Mattagne, Wout Bru en Bart Desmidt hebben samen niet minder dan 9 Michelinsterren! Peter Goossens, Yves Mattagne en Lionel Rigolet vormen ook de Belgische top 3 van de Gault & Millau 2013 met beoordelingen die gaan van 19,5 tot 19/20!

Delhaize heeft het teveel aan voedingswaren geschonken aan de sociale kruidenier Amphora en aan het onthaalrestaurant ‘Les uns et les autres’

Als duurzame onderneming hecht Delhaize veel belang aan het recupereren van voedingswaren in zijn winkels. De onderneming heeft recent een project opgericht waardoor de voedselbanken de onverkochte goederen in de supermarkten kunnen ophalen om ze aan de minder bedeelden te geven. In diezelfde optiek heeft Delhaize er een erezaak van gemaakt om de overschotten van de voedingswaren aan het einde van het Biggest Cooking Event niet weg te gooien, maar te schenken aan de sociale kruidenier Amphora en aan het onthaalrestaurant ‘Les uns et les autres’, beiden in Sint-Jans-Molenbeek. Deze voedingswaren kunnen zo rechtstreeks gebruikt worden voor ofwel de maaltijden in het restaurant van ‘Les uns et les autres’, ofwel om uit te delen aan hulpbehoevenden bij de sociale kruidenier Amphora.

De foto’s van dit vierdaagse evenement zijn beschikbaar op de Facebook-pagina van Delhaize.

Alle recepten van het Biggest Cooking Event zullen in de loop van deze week beschikbaar zijn op de website van Delhaize www.delhaize.be.

Tags Delhaize Biggest Cooking Event

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Het Biggest Cooking Event Delhaize: een groot succes en ontegensprekelijk de grooste kookles van het jaar