Download als pdf-document

Deel dit document
05/07/2012

Delhaize gaat geen vlees van gecastreerde varkens meer verkopen

Een bijkomende inspanning van Delhaize voor het dierenwelzijn

Brussel – Vanaf 1 juni 2013 zal Delhaize geen vers vlees meer commercialiseren van varkens die een castratie hebben ondergaan. Om de berengeur, die tijdens de puberteit de kop opsteekt, tegen te gaan, kunnen andere methoden worden gebruikt waarbij de biggen niet lijden. Delhaize is begaan met dierenwelzijn en zal dan ook steeds de meest diervriendelijke oplossingen proberen te vinden.

Delhaize stopt met het verkopen van vlees van gecastreerde varkens

Vanaf 1 juni 2013 zal Dehaize haar leveranciers vragen geen vers vlees van gecastreerde varkens meer te leveren. De winkel zal hen de keuze laten om andere methoden te kiezen waarbij de berengeur bij varkens kan worden vermeden zonder hen te castreren. Eén van de meest diervriendelijke methoden zijn ‘snuffelaars’ of elektronische neuzen om het vlees met berengeur te detecteren en uit het circuit te halen. Door zich deze nieuwe regel vrijwillig op te leggen toont Delhaize opnieuw aan dat ze in haar beleid veel belang hecht aan diervriendelijke leefomstandigheden.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch reageert zeer tevreden op de beslissing van Delhaize. « Door alleen nog vers vlees van niet gecastreerde biggen te verkopen, wordt jaarlijks aan tienduizenden biggen de pijn van de castratie bespaard. Delhaize trekt opnieuw de kaart van het dierenwelzijn en verdient daarvoor een pluim ».

Delhaize en dierenwelzijn

Naast het afschaffen van de castratie van varkens heeft Delhaize de laatste jaren heel wat inspanningen geleverd om de meest diervriendelijke oplossingen te zoeken. Zo heeft ze sinds 2007 de batterij-eieren uit haar rayons geband en moedigt ze haar leveranciers aan om dit soort eieren niet meer in hun bereidingen te gebruiken. Delhaize ligt ook aan de oorsprong van een project voor alternatieve konijnenhouderij. Het werd vanaf 2008 ontwikkeld in partnerschap met haar leveranciers. Met dit project wil Delhaize konijnen in verrijkte parken houden met een uitgebreide uitrusting ter verbetering van hun welzijn (comfortmatjes, tunnels, speelruimten, ...). Vanaf september 2012 zal reeds 30 % van de aangeboden konijnen uit welzijnsparken komen.

Tags Varkensvlees Dierenwelzijn

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11