Download als pdf-document

Deel dit document
04/09/2012

Gemakkelijker boodschappen doen met de fiets dankzij de praktische en duurzame fietstassen van Delhaize

Een extra gebaar voor het milieu dankzij een partnerschap tussen Delhaize, GRACQ – “Les Cyclistes Quotidiens” en de Fietsersbond

Brussel – Vanaf 6 september lanceert Delhaize in samenwerking met GRACQ en de Fietsersbond (vzw voor de promotie van de fiets) praktische tassen om gemakkelijk boodschappen te doen met de fiets. Deze worden verkocht in een beperkte uitgave in de supermarkten van Delhaize. Als verantwoordelijke onderneming is Delhaize bekommerd om het welzijn van de planeet en haar klanten, en doet er alles aan om zijn klanten aan te moedigen hun boodschappen te doen met de fiets. Dankzij deze duurzame tassen, die water- en stofdicht zijn, zullen de klanten van Delhaize geen enkel probleem ondervinden om hun boodschappen per fiets mee te nemen. Dit is niet alleen een gebaar voor de planeet: fietsen biedt heel wat voordelen, zowel voor de gezondheid als voor de portefeuille, en laat toe om files te vermijden.

Praktische tassen in een beperkte uitgave

fietstas Met zijn trendy design biedt deze fietstas, verkocht in een beperkte uitgave in de supermarkten van Delhaize1, een heel goede prijs-kwaliteitsverhouding. De tas wordt voorgesteld aan een bescheiden prijs van 39,95€, terwijl de normale prijs in de handel meer dan 60€ bedraagt. Ze is van het bekende merk « Ortlieb » en is heel praktisch en stevig, klaar om snel bondgenoot nummer 1 te worden van klanten die hun boodschappen per fiets willen doen. Dankzij haar ruime afmetingen (hoogte: 42 cm, breedte (bovenaan): 32 cm, breedte (onderaan): 23 cm, diepte: 17cm) kunnen er immers heel wat boodschappen mee op de fiets. Bovendien is de tas water- en stofdicht, en kan ze dus in alle weeromstandigheden gebruikt worden. 

Bij aankoop van een fietstas ontvangen de klanten nog eens extra 300 pluspunten op hun Pluskaart.

Delhaize moedigt duurzame acties aan

Als verantwoordelijke onderneming moedigt Delhaize iedereen aan die een gebaar voor de planeet wil stellen, zoals het gebruik van duurzame transportmiddelen. Na de premie voor de personeelsleden die met de fiets komen werken en het ter beschikking stellen van bedrijfsfietsen en specifieke uitrusting voor de medewerkers wil Delhaize nu ook het fietsen vergemakkelijken voor zijn klanten. De lancering van de fietstassen is een eerste stap in de samenwerking tussen Delhaize, GRACQ en de Fietsersbond. Er zijn al andere initiatieven voorzien vanaf de lente van 2013. Zo werden er ondermeer ook betere fietsrekken geplaatst aan verschillende winkels.

Delhaize België
Eind juni 2012 telde het netwerk van Delhaize België 830 winkels. Met zijn verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, City Delhaize, Proxy Delhaize, Shop ’n Go, Tom&Co en Red Market) realiseerde Delhaize België in 2011 een omzetcijfer van 4,8 miljard euro. Eind 2011 had Delhaize België een marktaandeel in België van 25,8%*. De onderneming telt meer dan 17.000 medewerkers. Delhaize België maakt deel uit van Delhaize Groep, die actief is in 11 landen en op 3 continenten. Eind 2011 telde het netwerk van Delhaize Groep 3.408 winkels. De Groep stelde wereldwijd ongeveer 160.000 mensen tewerk. *: Bron AC Nielsen

In samenwerking met:

Persinformatie

Éric Nicolas, secretaris-generaal GRACQ – Les Cyclistes Quotidiens
Tel.: +32 (0)2 502 61 30 – +32 (0)497 53 05 44 – E-mail: eric.nicolas@gracq.org

Dieter Snauwaert Fietsersbond vzw
Tel.: +32 (0)497 12 28 93 – E-mail: dieter@fietsersbond.be

1Supermarkten Delhaize en City Delhaize.

 

Tags

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Gemakkelijker boodschappen doen met de fiets dankzij de praktische en duurzame fietstassen van Delhaize