Download als pdf-document

Deel dit document
27/09/2012

Delhaize breidt haar vegetarisch assortiment uit ter gelegenheid van de wereld vegetarisme dag op 1 oktober

Meer dan 80 referenties om gemakkelijk vegetarisch te eten

Brussel – Ter gelegenheid van de Wereld Vegetarisme Dag op 1 oktober en omdat steeds meer Belgen ernaar streven minder vlees te eten, breidt Delhaize haar vegetarisch gamma uit. Zo liggen er nu niet minder dan 11 nieuwe vegetarische producten in de rekken. Klanten die een alternatief willen voor dierlijke eiwitten kunnen voortaan kiezen uit een uitgebreid assortiment van meer dan 80 vegetarische producten. Als voedingsexpert wil Delhaize haar klanten bij deze keuze begeleiden door hen alternatieve levenswijzen te helpen ontdekken en door een unieke en ruime keuze aan kwaliteitsproducten te bieden, afgestemd op ieders afzonderlijke eetgewoonten.

Belgen zijn steeds meer gek op vegetarische maaltijden

Enkele vegetarische producten bij DelhaizeIn de loop van de jaren zijn Belgen vegetarische maaltijden steeds meer gaan appreciëren. In 2009 at 69,5% van de Belgen minstens één keer per week geen vlees, in 2011 was dat al 77,1%. Bovendien is 3% van de Belgen vegetariër.

Deze tendens is ook te merken bij Delhaize, waar de verkoop van vegetarische producten volop aan het stijgen is. Het bedrijf wil zo veel mogelijk tegemoetkomen aan de vraag van haar klanten en voegde dus 11 nieuwe vegetarische producten van het huismerk toe aan het bestaande assortiment. Klanten die af en toe een alternatief willen voor dierlijke eiwitten, hebben vanaf nu de keuze uit meer dan 80 referenties in de rekken van de Delhaizesupermarkten.

Een gezond eetpatroon begint bij gevarieerde voeding. Voor wie vegetarisch eet, is het onder andere belangrijk om de eiwitten afkomstig van vlees, door andere niet-dierlijke eiwitbronnen te vervangen. Soja, seitan, … of een combinatie van plantaardige eiwitten (bijvoorbeeld granen en peulvruchten) of van plantaardige eiwitten en melkproducten of eieren kunnen hiervoor instaan. Zo kan 100 g vlees vervangen worden door 100 g soja-eiwitten of 100 g seitan. Iedereen die op een evenwichtige manier vegetarisch wil eten, vindt in het Delhaize-assortiment alle nodige producten” zegt Tim Lammens, Director Quality & Food Safety bij Delhaize.

Delhaize lanceert 11 nieuwe vegetarische producten van het huismerk

Suggestie vegetarische dipsDelhaize heeft als expert op het vlak van voeding en culinaire trends al meer dan 10 jaar lang vegetarische producten in haar assortiment. Het bedrijf wil haar klanten steeds de meest uitgebreide en gevarieerde keuze aanbieden inzake gezonde en betrouwbare kwaliteitsproducten en breidde daarom door de jaren heen haar vegetarische assortiment uit met verschillende producten van het huismerk. Als bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, ontwikkelde Delhaize vooral de vegetarische producten van het huismerk Bio, waarvan er momenteel 15 gecertificeerd biologische en dus milieuvriendelijke referenties in de winkel terug te vinden zijn. Naast deze producten uit het Bio-gamma, vinden Delhaizeklanten onder meer ook 12 vegetarische referenties van het huismerk en 22 vegetarische exclusiviteiten terug in de winkelrekken.

In totaal zijn er bij Delhaize voortaan meer dan 80 vegetarische referenties, waarvan een tiental in de traiteurrayon, 4 bij de diepvriesproducten en de overige onbewerkte producten (tofu, seitan, tempeh, ...), originele bereidingen (burgers, falafel, smeerproducten) en peulvruchten verspreid over de verschillende rayons in de winkel.

Dankzij dit vaak verrassende, ruime assortiment van vegetarische producten, waaronder talrijke praktische producten die snel en gemakkelijk klaar te maken zijn, ontdekken Delhaizeklanten andere eetgewoonten en wordt vegetarisch koken voor iedereen bereikbaar.

De nieuwe vegetarische producten in het Delhaizeassortiment:

 • Rooktempeh Bio - Prijs: €3,49/170g
 • Seitangehakt Bio - Prijs: €3,49/200g
 • Curry sticks Bio - Prijs: €2,99/200g
 • Parmesan sticks Bio - Prijs: €2,99/200g
 • Vegetarische fishsticks Bio - Prijs: €2,99/200g
 • Hazelnootburger Bio -  Prijs: €3,25/180g
 • Butternut burger Bio - Prijs: €3,49/200g
 • Gevulde butternut burger Bio - Prijs: €3,49/220g
 • Vegetarische gyros Delhaize - Prijs: €4,99
 • Babaganoush Delhaize - Prijs: €1,99 /185g
 • Chocohoumous Delhaize - Prijs: €1,99 /185g

U vindt alle informatie over ons vegetarisch assortiment, voedingstips voor een evenwichtig en vegetarisch voedingspatroon en 100 % vegetarische recepten in het bijgevoegde persdossier.

 

Tags Vegetarisch Duurzaamheid Delhaize merk Bio

Contactinformatie

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

 • Home
 • Pers
 • Persartikelen
 • Delhaize breidt haar vegetarisch assortiment uit ter gelegenheid van de wereld vegetarisme dag op 1 oktober