Download als pdf-document

Deel dit document
26/10/2011

Delhaize lanceert nieuw “Camp Rémy”-tarwebrood en werkt hiervoor samen met lokale landbouwers

Vanaf 27 oktober zal dit karaktervolle brood, op basis van tarwe afkomstig van duurzame landbouw, beschikbaar zijn bij Delhaize.

Delhaize gaat nog een stap verder in haar ondersteuning van de lokale landbouw door een nieuw brood op basis van Camp Rémy tarwe aan te bieden. Deze 100% Belgische tarwe is afkomstig van duurzame landbouw en zorgt voor een brood met een authentiek karakter. Tegelijkertijd ondersteunt Delhaize op een concrete manier de lokale landbouw en handel.

Camp Rémy: een smaakvol brood van bij ons dat smaakt tot en met het laatste sneetje

pain

Delhaize lanceert haar nieuwe Camp Rémy tarwebrood met rustieke en natuurlijke tarwe. Deze traditionele Belgische tarwevariëteit wordt op erg kleine schaal geteeld. De naam is geïnspireerd op de naam van een klein Frans dorpje dat Camp Rémy heet. Dit Picardisch gebied is in feite de bakermat van deze bijzondere tarwevariëteit. Als de Camp Rémy tarwe wordt gemalen op steen, geeft het een meel van superieure kwaliteit. Zo kan Delhaize een bijzonder smakelijk brood aanbieden met een licht aroma van suiker en vanille.

campremy

Dit heerlijke brood van bij ons wordt vervaardigd volgens de meest zuivere traditie, zonder enige additieven. Ieder Camp Rémy tarwebrood 600 g wordt ter plaatste gebakken en bevat de authentieke smaken van weleer. Afhankelijk van uw smaak kiest u een bruin of wit brood en kunt u tot de laatste kruimel genieten voor een aantrekkelijke prijs van € 1,95. Een aangepaste broodzak met authentieke looks is speciaal voor dit brood ontworpen.

Tarwe afkomstig van duurzame landbouw

Eén van de voornaamste voordelen van deze tarwevariëteit is zijn uitstekende weerstand tegen ziektes. Er is slechts een geringe tussenkomst van de mens nodig en de natuur kan haar gang gaan. Het is dus logisch dat deze tarwe perfect past binnen de vereisten van de milieuvriendelijke landbouw die Delhaize als verantwoordelijke onderneming al geruime tijd ondersteunt.

graanveld

Minder pesticiden en minder meststoffen dankzij de graankeuze. Maar ook minder verplaatsingen dankzij de nabijheid van de leveranciers. Door al die elementen kan Delhaize op een concrete manier haar ecologische voetafdruk verkleinen.

100% engagement voor 100% Belgische tarwe

Delhaize bekommert zich al vele jaren duidelijk om de lokale economie en zoekt manieren om de regionale producenten zo goed mogelijk te steunen. Bij gelijke kwaliteit zal Delhaize altijd kiezen voor lokale spelers. Dankzij die politiek is maar liefst 65% van alle leveranciers van Delhaize Belgisch.

Om dit brood van bij ons te kunnen aanbieden aan onze klanten heeft Delhaize een tiental Belgische landbouwers gemotiveerd om de Camp Rémy

boer

tarwe exclusief voor Delhaize te telen. Het is een echt engagement van Delhaize. “Want die tarwevariëteit biedt een iets kleiner rendement dan de gangbare variëteiten”, bevestigt Mr. Colembie, één van de betrokkken landbouwers. Aangezien Delhaize de lokale producenten graag wil ondersteunen, verzekert ze dat de volledige productie van Camp Rémy tarwe gekocht zal worden door haar leveranciers. De landbouwers zijn dus zeker dat ze hun volledige oogst kunnen verkopen tegen een correcte prijs.

Heerlijk vers brood op elk tijdstip

Bij Delhaize vindt u tussen de tientallen aangeboden variëteiten altijd een brood dat u trek geeft. Vergeet ook niet dat er in de Delhaize-supermarkten de hele dag door op meerdere tijdstippen wordt gebakken opdat u altijd extravers brood kan kopen, zelfs 's avonds.

Tags Brood Camp Rémy Duurzaamheid Duurzaam ondernemen Delhaize merk

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Delhaize lanceert nieuw “Camp Rémy”-tarwebrood en werkt hiervoor samen met lokale landbouwers