Download als pdf-document

Deel dit document
31/05/2012

Delhaize neemt in exclusiviteit het zevende trappistenbier op in assortiment

Het bedrijf bevestigt nogmaals zijn reputatie van bierspecialist dankzij een assortiment van meer dan 150 bieren.

Brussel, 31 mei 2012 – Delhaize, dé bierspecialist, die steeds op zoek is naar nieuwe producten om haar klanten mee te verrassen en verwennen, lanceert als eerste grootdistributeur het bier La Trappe. Dit trappistenbier is het zevende bier dat het erg gegeerde “Authentic Trappist Product Label” mag dragen. Naast dit exclusieve bier en meer dan 150 referenties in het nationale bierassortiment van Delhaize, vallen er nog meer soorten gerstenat te ontdekken: bieren met verrassende smaken en brouwtechnieken, bekroond met talrijke internationale prijzen. Vanaf donderdag organiseert Delhaize bovendien een bier- en kaasfestival, samen met degustaties in de supermarkten.

Het zevende trappistenbier, exclusief bij Delhaize

Twee flessen La Trappe : Quadrupel en Isi d'OrLa Trappe was voordien enkel beschikbaar in gespecialiseerde winkels maar doet bij Delhaize nu zijn intrede in de grootdistributie. Dit is het enige niet-Belgische bier dat het prestigieuze Authentic Trappist Product Label draagt en wordt gebrouwen in het Nederlandse Brabant, in de O.L.V.-abdij van Koningshoeven.

Delhaize biedt als enige grootdistributeur twee bieren aan die in deze abdij gebrouwen worden: La Trappe Quadrupel en La Trappe Isid’Or. La Trappe Quadrupel is een trappistenbier met een prachtige amberkleur en een warme, intense smaak die goed uitgebalanceerd is. De gisting in eikenhouten vaten geeft het bier een nog intensere smaak met een uitgesproken houtaroma, net zoals dat van rode wijn die in houten vaten gerijpt is. La Trappe Isid’Or, een ode aan broeder Isidorius, de eerste brouwer van de abdij, is een lichtzoetig amberbier met een karameltoets, ongefilterd, met een intense en licht bittere smaak en een fruitige afdronk. De trappistenbroeders van Koningshoeven gebruiken de opbrengst van hun producten om de projecten in hun kloosters in Indonesië en Oeganda te financieren.
Prijs: La Trappe Quadrupel: € 5,65 / 4x33 cl en La Trappe Isid’Or € 4,99 / 4x33 cl

Een limited editionkist met zes trappistenbieren voor vaderdag

Limited edition kist met 6 trappist bierenDelhaize brengt voor vaderdag een limited editionkist met trappistenbier uit, zowel voor kenners van trappistenbier als voor wie de kunst van het bierbrouwen wil ontdekken. Deze kist is een uniek initiatief in de distributiesector. Het nieuwe trappistenbier La Trappe Quadrupel zit ook in de kist. De prachtige houten bierkrat bevat zes trappisten (Achel blond, Chimay blauw, Orval, Rochefort 8, La Trappe Quadrupel en Westmalle Tripel), twee glazen (een Achelglas en een La Trappeglas) en een boekje met uitleg over de brouwerijen en trappistenbieren. Een mooi collector’s item met beperkt aanbod, voor € 16,99.

Nog meer nieuwigheden om van te genieten

Als dé bierspecialist, maakt Delhaize er een erezaak van om haar assortiment regelmatig uit te breiden met nieuwe producten en om lokale, Belgische producten te steunen. De distributeur verdeelt sinds kort bijvoorbeeld verschillende nieuwe producten die deel uitmaken van de rijkdom van de Belgische bierbrouwerij. Het nationale assortiment bij Delhaize bestaat vandaag uit meer dan 150 bieren. Daarbij komt nog het assortiment van lokale bieren, die eigen zijn aan een streek in België. Zo vinden de klanten in hun supermarkt bier dat in een lokale brouwerij gebotteld werd. Tenzij anders vermeld, zijn de volgende referenties overal in België beschikbaar.

Een fles Malheur BrutMalheur Brut, een bier dat zoals schuimwijn gegist wordt

Malheur Brut, een van de enige twee brutbieren ter wereld, wordt gebrouwen in Buggenhout, bij Dendermonde. De brutbieren, een echte nieuwigheid in de bierwereld, ondergaan hetzelfde gistingsproces als champagne, namelijk drie gistingen in de fles, gevolgd door de lozing. Deze methode zorgt voor een verfijnd en sprankelend bier met een pittige schuimkraag en een elegante smaak. Dit bier is perfect als aperitief, dessert of digestief.
Prijs: €  10,99 / 75 cl, beschikbaar vanaf 7 juni, exclusiviteit voor Delhaize.

Oud Beersel, een artisanale lambiek

Brouwerij Oud Beersel, een van de laatste authentieke lambiekbrouwerijen, staat bekend voor de artisanale lambiek die er gebrouwen wordt volgens oude traditionele processen en bekroond werd met verschillende internationale prijzen. Delhaize verkoopt als enige de volgende bieren van Oud Beersel:

  • Oude Geuze Oud Beersel: Twee World Beer Awards in 2011: de World’s en de Europe's Best Lambic&Geuze Pale Ale.
    Prijs: € 2,69 / 37,5 cl      
  • Oude Kriek Oud Beersel: World Beer Cup Award 2012 categorie “Belgian-Style Sour Ale“, Australian International Beers Award 2011 categorie “Belgian & French Ales” en World Beer Award 2009 voor de “World's Best Kriek beer”.
    Prijs: € 2,99 / 37,5 cl
  • Framboise Oud Beersel: € 3,59 / 37,5 cl

Een fles en een glas Seef bierSeefbier, een herontdekking na 80 jaar stilte

Sinds maart dit jaar wordt Seefbier (opnieuw) verkocht. Dit is een witbier met een delicate, kruidige smaak en maakte veel ophef bij de lancering in maart 2012. Dit Antwerpse bier stroomde tot 1930 nog overvloedig en werd daarna 80 jaar lang verloren gewaand maar zag dit jaar opnieuw het licht dankzij het werk van gerenommeerde brouwers. Dat werk werd erkend door internationale experts en beloond met de Gouden medaille op de World Beer Cup Award 2012 in de categorie “Other Belgian-Style Ale”. Seefbier is exclusief verkrijgbaar in de Delhaizesupermarkten in Vlaanderen en Brussel voor € 4,36 voor 4x33 cl.

Straffe Hendrik, een familiebrouwerij

Tot slot nog twee bieren van de familiebrouwerij van de Halve Maan, die sinds begin dit jaar bij Delhaize verkocht worden: het bruine Straffe Hendrik Quadrupel en blonde Straffe Hendrik Tripel. De Quadrupel, die exclusief bij Delhaize verkocht wordt, kreeg de prijs voor het beste bier op de Australian International Beer Award 2012 in de categorie “Belgian & French Ales”.
Prijs: € 5,99 (4x33 cl) voor de Quadrupel en € 5,58 voor de Tripel (4x33 cl)

Bier en kaas in de kijker dit weekend in de supermarkten

Vanaf donderdag 31 juni zetten de Delhaizewinkels de ideale combinatie tussen bieren en zomerkazen in de kijker. In de folder staan suggesties van uitgebalanceerde en originele combinaties van bieren en kazen, zoals de verfrissende combinatie van Framboise Oud Beersel en de Stronk Sainte-Maure-de-Touraine met as bestrooid. Zaterdag 2 juni zijn er degustaties van 10u30 tot 18u30 in alle Delhaizesupermarkten en een vijftiental Delhaize AD-supermarkten.

 

Zin om te proeven of op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met onze persdienst voor proevertjes of meer uitleg over de producten.

Tags

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11