Download als pdf-document

Deel dit document
14/12/2011

Delhaize haalt Britse tradities in huis voor de feestdagen

Deze winter hoef je het kanaal niet over te steken voor een echte afternoon tea. Van een traditioneel english breakfast tot een pousse‐café, bij Delhaize kunnen de klanten de beste Britse specialiteiten ontdekken.

Het Verenigd Koninkrijk steunt op een lange gastronomische traditie en barst van de producten van superieure kwaliteit. Als onbetwiste culinaire expert heeft Delhaize zich in de loop der jaren weten omringen door de beste producenten van over het kanaal om verfijnde en originele producten aan te bieden aan haar klanten. Voor de eindejaarsfeesten breidt Delhaize haar gamma uit met exclusieve producten made in UK. Dit is de gelegenheid voor de liefhebbers van nieuwigheden om variatie op tafel te brengen en hun familie en vrienden te verrassen.

Een Engels vieruurtje

biscuits

De afternoon tea werd bijna twee eeuwen geleden ingesteld door de Gravin van Bedford en is een waar gastronomisch gebruik geworden in Groot‐Brittannië. Dit zoet‐zoute vieruurtje is misschien niet zo ingeburgerd bij ons maar kan origineel zijn om aan te bieden aan familie of vrienden tijdens winterse

confituur

namiddagen. Goudkleurige, lauwe scones, confituur en marmelades, sandwiches, gerookte zalm op traditionele wijze, theeën, koekjes, ... Delhaize heeft alles voorzien om er een geslaagde namiddag van te maken! Om het nog feestelijker te maken, kun je zelfs een glas champagne aanbieden bij deze heerlijke gerechten.

Vier Schotse single malt whisky’s van Taste of Inspirations

whisky

Om de prestigieuze appellatie Single Malt Scotch Whiskey te mogen dragen, moesten de nieuwe whisky’s van het gamma Taste of Inspirations beantwoorden aan strenge vereisten. Deze whisky’s worden gedistilleerd in Schotland en worden uitsluitend gemaakt van moutgerst. Ze rijpen voor minstens 3 jaar en één dag in eiken vaten. Iedere whisky weerspiegelt met veel verfijning een andere streek van Schotland en moet je zo snel mogelijk ontdekken: Speyside (12 jaar), Islay (12 jaar), Highland (12 jaar) of Island (10 jaar).

Een voedzame bodem

viande

 Met zijn uitgestrekte, groene heuvels en valleien, kristalhelder water en zuivere lucht is het Verenigd Koninkrijk een natuurlijk gebied voor veeteelt dat ideaal is voor runderen en schapen. Het hele jaar door ligt er in de beenhouwerijafdeling van Delhaize ‘dry aged’ dunne lende van Schots rundvlees met een ultrafijne textuur en verrukkelijke smaak. Van september tot eind januari ligt het Welsh lamsvlees in de rayons. Deze twee uitzonderlijke producten dragen het erg begeerde label met beschermde geografische aanduiding (PGI) dat wordt toegekend door de Europese Commissie.

fromage

Om een feestmaal in schoonheid te eindigen, is er niets beter dan een kaasschotel. Of het nu gaat om de stilton die in Groot‐Brittannië gekend is als de ‘Koning der kazen’ of om een voortreffelijke shropshire met oranje korst, de Britse kazen zullen ongetwijfeld de meest verfijnde smaakpapillen bekoren!

De informatie over de verschillende producten vind je in bijlage. Aarzel niet om contact op te nemen met onze persdient om stalen te bekomen.

Tags Taste of Inspirations

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11