Download als pdf-document

Deel dit document
16/10/2012

Delhaize garandeert tot eind 2012 een vaste prijs voor al haar broden en dit ondanks de sterk gestegen grondstofprijzen

Brussel - Vanaf vandaag tot eind december 2012 zal Delhaize België de prijzen van al haar broden bevriezen ondanks de sterk gestegen grondstofprijzen op de internationale markten. Met deze inspanning wil Delhaize de aankoop van basisproducten zoals brood voor de Belgische consument toegankelijk houden.

Delhaize garandeert stabiele broodprijzen tot eind 2012!Klanten van Delhaize moeten vanaf vandaag tot eind december de evolutie van de prijs van het brood niet meer in de gaten houden want tot eind december 2012 kunnen ze genieten van een vaste prijs voor hun favoriete brood bij Delhaize. Dit engagement is zeer uitzonderlijk omdat brood sterk onderhevig is en gevoelig aan de prijsschommelingen van de grondstoffen. Zo steeg bijvoorbeeld de prijs van tarwe, de basisgrondstof voor bloem, het jongste jaar met meer dan 35 %.

Dankzij deze prijsgarantie kunnen onze klanten tot eind december 2012 zeker zijn van een vaste prijs zodat een basisproduct zoals brood toegankelijk blijft voor de consument , zegt Dirk Van den Berghe, CEO Delhaize België. “Gecombineerd met ons uitgebreid en kwalitatief aanbod van meer dan 40 soorten vers brood is dit een zeer goede zaak voor de klanten.

Vaste prijzen voor meer dan 40 broden tot eind december 2012

Het volledige assortiment van verse broden bij Delhaize zal dus voor een periode van bijna 3 maanden een vaste prijs kennen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden: 

 • Spekkelbrood 400gr - 1,19 €
 • Boeren wit brood 800gr - 1,49 €
 • Vierkant bruin brood 800gr - 1,49 €
 • Familiebrood 1,4kg - 2,49 €
 • 6 granen Omega 3 brood - 1,95 €
 • Breughelbrood 1,95 €
 • Woudbrood 1,95 €

Een ruim assortiment aan vers en gezond brood de hele dag door

Ter plaatse gebakken verscheidene keren per dagBij Delhaize hebben de klanten de keuze uit maar liefst 40 variëteiten vers brood; artisanaal, klassiek of biobrood, wat het tot het breedste assortiment van de grote winkelketens maakt. Naast een uitgebreid aanbod garandeert Delhaize haar klanten ook vers brood op ieder moment van de dag. Alle artisanale en biobroden worden meermaals per dag ter plaatse gebakken, vanaf de opening om 8 uur tot het sluitingsuur.

Delhaizebrood is lekker én gezond. Zo is de hoeveelheid zout in onze verkochte broden verminderd met ongeveer 38 ton op jaarbasis. Deze nutritionele verbetering komt er zonder te raken aan de smaak. Delhaize gebruikt namelijk de beste ingrediënten en heeft een jarenlange ervaring en expertise terzake opgebouwd.  

Tags

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

 • Home
 • Pers
 • Persartikelen
 • Delhaize garandeert tot eind 2012 een vaste prijs voor al haar broden en dit ondanks de sterk gestegen grondstofprijzen