Download als pdf-document

Deel dit document
27/09/2012

Delhaize en Megavino zoeken de beste amateursomelier van België

45 wijnliefhebbers zullen hun kennis en smaakpapillen met elkaar meten tijdens het grootste wijnsalon van België

Brussel – Op 27 september lanceert Delhaize in samenwerking met Megavino een grote wedstrijd om de beste amateursommelier van België te kiezen. Om te kunnen deelnemen aan deze wedstrijd, de enige in zijn soort in België, zullen de wijnliefhebbers rechtstreekse eliminatieproeven moeten afleggen op  www.delhaize.be/sommelier, waar hun wijnkennis zal worden getest. De 45 besten gaan door naar de grote finaleronde die zal doorgaan op 21 oktober tijdens het wijnsalon Megavino onder het toeziend oog van bekende wijnexperts: Eric Boschman, Andy De Brouwer en Dirk Rodriguez. Op het einde van deze wedstrijd zullen de TOP amateursommelier van 2012 en zijn 2 erekandidaten naar huis gaan met prachtige geschenken.

TOP amateursommelier 2012 – De selecties

Top amateur sommeier 2012 by Delhaize & MegavinoDelhaize heeft een sterke reputatie als wijnexpert, die ze voornamelijk te danken heeft aan haar opgeleide wijnraadgevers die in iedere winkel aanwezig zijn. Daardoor vinden steeds meer wijnliefhebbers hun weg naar onze winkels, op zoek naar cru’s om hun smaakpapillen en nieuwsgierigheid te bevredigen. Omdat er steeds meer interesse is voor de wereld van de wijnen, organiseert Delhaize een wedstrijd speciaal voor deze liefhebbers. In samenwerking met Megavino, het grootste internationale wijnsalon van de Benelux, organiseert Delhaize de eerste grote wedstrijd om de beste amateursommelier van België te vinden. Deze wedstrijd wil de wijnliefhebbers centraal zetten en richt zich enkel op amateurs die geen enkele professionele link hebben met de wijnwereld.

Vanaf 27 september kunnen de liefhebbers surfen naar www.delhaize.be/sommelier om zich in te schrijven en rechtstreeks aan de eliminatieproeven deel te nemen. Om de 45 beste hobbyisten te selecteren die mogen deelnemen aan de finale worden er 2 eliminatierondes georganiseerd. De eerste ronde bestaat uit 10 vragen om de wijnkennis van de deelnemers te testen. In de tweede ronde moeten er 5 andere vragen worden beantwoord binnen een bepaalde tijd. De beste tijden mogen deelnemen aan de grote finale die zal plaatsvinden op 21 oktober tijdens het wijnsalon Megavino in Brussels Expo.

TOP amateursommelier 2012 – De finale

In de finale worden de 45 overgebleven deelnemers geëvalueerd door een jury die bestaat uit Eric Boschman (Belgische journalist en sommelier die talrijke onderscheidingen heeft behaald waaronder “Beste sommelier van België 1988”), Andy De Brouwer (Meester Sommelier van Frankrijk en beste sommelier op Wine World Taster 2011) en Dirk Rodriguez (journalist en hoofdredacteur van Vino Magazine). In deze finale krijgen de kandidaten in verschillende proeven voorgeschoteld en moeten ze meer dan ooit tevoren tonen hoeveel expertise ze bezitten als amateursommelier.

Het eerste deel van de finale bestaat uit een aantal theoretische proeven waarna nog 6 finalisten overblijven. Zij gaan door naar het laatste deel dat bestaat uit enkele praktische degustatieproeven. Op basis van deze laatste proeven zal de jury 3 laureaten uitkiezen waaronder de grote winnaar van deze wedstrijd die zich de beste amateursommelier 2012 van België mag noemen. 

De winnaar krijgt een prachtig verblijf voor 2 personen in een wijnstreek cadeau. Tijdens deze reis zal hij onder begeleiding van een expert meerdere grote wijndomeinen bezoeken en kan hij profiteren van de beste tips van deze expert en zal hij kennismaken met de wijnbouwers. Op die manier kan hij zijn wijnkennis nog meer uitbreiden. De andere laureaten krijgen ook heel mooie wijngeschenken mee naar huis.

Tags Wijn Megavino

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11