Download als pdf-document

Deel dit document
08/05/2012

Delhaize en de stad Leuven lanceren in primeur de “Cuvée Leuven”

Per verkochte fles gaat 1 euro naar de Ziekenhuisschool van UZ Gasthuisberg

Leuven – Delhaize en de Stad Leuven lanceren samen een “Cuvée Leuven” die vanaf vandaag in de rekken van de Leuvense Delhaizewinkels ligt. Meer concreet gaat het over een kwalitatieve rode (Cabernet Sauvignon) en een witte (Chardonnay) wijn uit Chili. De wijn zal ook aangeboden en geschonken worden op enkele evenementen van de stad. De stad Leuven koos zelf de wijn uit het uitgebreide wijnassortiment van Delhaize. Per verkochte fles gaat er €1 naar de werking van de ziekenhuisschool van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg, die gratis onderwijs-op-maat aanbiedt aan gehospitaliseerde kinderen van 2,5 tot 21 jaar oud. Initieel worden er 18.000 flessen voorzien die zullen verkocht worden in de vestigingen van Delhaize in regio Leuven.

Delhaize en Leuven – een lange geschiedenis samen

Het is niet toevallig dat Delhaize en de stad Leuven samenwerken aan de lancering van deze speciale Cuvée: de band tussen Delhaize en Leuven bestaat al sinds eind 19e eeuw en is er met de jaren alleen maar sterker op geworden. De lancering van deze wijn past dan ook perfect in deze historische band en zal deze alleen nog maar verder versterken. Op een persconferentie in de Delhaize Supermarkt in Heverlee hief de Leuvense burgemeester Louis Tobback vandaag het allereerste glas van de “Cuvée Leuven” op de samenwerking met Delhaize ten voordele van de Ziekenhuisschool.

"Als wijnliefhebber doet het mij plezier om deze cuvée - met de naam van onze stad - voor te stellen. De inspanningen van Delhaize om hiermee Leuven nog eens extra op de kaart te zetten maar vooral  het feit dat het project een Leuvens goed doel dient , maken van dit wijnavontuur alvast een gesmaakt project", zegt Louis Tobback, burgemeester van Leuven.

Vanaf vandaag is de wijn te koop in de volgende Delhaize winkels in de regio Leuven: Delhaize Supermarkt Heverlee, Delhaize Supermarkt Kessel-lo, AD Delhaize Denon, AD Delhaize Terbank II en Delhaize Shop’ n Go Tervuursevest.

De wijn wordt ook geschonken op enkele evenementen van de stad. Zo zal de wijn bijvoorbeeld bij de welkomstpakketten voor nieuwe inwoners van Leuven zitten en wordt hij onder andere ook geserveerd op enkele recepties van de stad.

De “Cuvée Leuven”

De “Cuvée Leuven”, een Cabernet Sauvignon en een Chardonnay uit Chili, wordt verkocht voor 3,99 euro per fles. Daarvan gaat 1 euro per fles naar de werking van de Ziekenhuisschool van het UZ Gasthuisberg. Er wordt gestart met een oplage van 18.000 flessen, 9000 witte en 9000 rode maar dit aantal kan indien nodig nog uitgebreid worden.

De witte Chardonnay heeft een fruitige aanzet, heeft een goed gevulde smaak en is mooi in evenwicht. Deze wijn past perfect bij hartige tapa’s als aperifief of bij koude en warme visschotels.

De rode Cabernet Sauvignon heeft een volle stevige kruidige smaak, gerelateerd aan rood fruit.De wijn past zowel bij wit als bij rood vlees.

Ondersteuning van de werking van de Ziekenhuisschool van het UZ Gasthuisberg

Met de lancering van de speciale “Cuvée Leuven” willen Delhaize en de stad Leuven hun lokale samenwerking verder versterken maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld, namelijk de Ziekenhuisschool van UZ Gasthuisberg. Deze school zorgt er jaarlijks voor dat meer dan 1100 patiënten tussen 2,5 jaar en 18 jaar tijdens hun hospitalisatie in het ziekenhuis onderwijs-op-maat krijgen. Zo hoeft langdurig of chronisch ziek zijn niet te betekenen dat de verdere schoolse ontwikkeling vast loopt, integendeel.  Een ploeg van 48 leerkrachten staat elke dag paraat.

"De ziekenhuisschool van Leuven draagt al 30 jaar de overtuiging uit dat ziek zijn voor kinderen en jongeren geen belemmering hoeft te zijn voor hun ontwikkeling en hun schoolcarrière. Daarbij wordt niet alleen gepleit voor onderwijs als basisrecht voor elk kind, maar wordt de school ook geprogrammeerd als een factor die zorgt voor continuïteit en normaliteit kan zorgen in het jonge leven dat door ziekte danig overhoop is gehaald. Dankzij de opbrengst van de verkoop van de Cuvée Leuven gaan we de kwaliteit van de gratis dienstverlening aan onze leerlingen nog verder kunnen verbeteren”, aldus Ludo Govaerts,directeur van de ziekenhuisschool UZ Leuven.

Tags

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11