Download als pdf-document

Deel dit document
19/01/2011

Delhaize België verlaagt de prijs van haar vierkant brood met meer dan 35 eurocent en dit ondanks de stijgende grondstofprijzen.

Delhaize biedt consumenten kwalitatieve basisproducten aan de beste prijzen.

De prijzen van vele grondstoffen zijn de jongste tijd sterk gestegen. Desondanks laat Delhaize de prijzen van de best verkochte broden dalen. Voor Delhaize is het namelijk belangrijk dat basisvoeding toegankelijk is voor iedereen. Delhaize onderscheidt zich in de bakkerij-afdeling door haar kennis, haar ruim assortiment en haar lage prijzen. Daarenboven bieden onze winkels de hele dag door vers brood aan.

Prijsdaling!

In de huidige context waar de prijzen van grondstoffen zoals tarwe stijgen, wil Delhaize dat de klant basisproducten aan de beste prijs kan aanschaffen. Daarom heeft de onderneming beslist om de prijzen van haar vierkant brood permanent te verlagen. Vanaf donderdag 20 januari bedraagt de prijs van het wit en bruin vierkant brood van 800g € 1,49 in plaats van € 1,85. Met deze prijsdaling levert Delhaize, rekening houdend met de huidige economische conjunctuur, een belangrijke inspanning. De Delhaize-broden worden aangeboden aan een uniforme prijs: € 1,95 voor artisanale broden en € 2,29 voor biobroden. De andere klassiekere broden zijn verkrijgbaar aan heel scherpe prijzen, bijvoorbeeld voor het wit of bruin boerenbrood en het spekkelbrood, die € 1,19 (400g) of € 1,85 (800g) kosten. En we mogen ook zeker het familiebrood van 1400g aan € 2,49 niet vergeten.

Maar Delhaize heeft nog veel meer aan te bieden! Deze week bedraagt het volkoren vierkant brood (600g) € 1,59 i.p.v. € 1,85. Een onklopbare prijs die geldig is tot 26 januari en die de intentie van Delhaize bevestigt om producten die toegankelijk zijn voor iedereen aan te bieden

Gezond én lekker brood

Brood is een basisonderdeel voor onze dagelijkse voeding. Voedingsdeskundigen raden aan om alle dagen brood te eten. Brood is namelijkrijk aan complexe koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen. Maar brood moet uiteraard ook lekker zijn. Om het beter te kunnen appreciëren, moeten ook onze smaakpapillen worden verwend. Delhaizebrood beantwoordt aan deze twee voorwaarden. Als gezondheidspartner neemt Delhaize verschillende maatregelen om gezond brood te garanderen. Zo wordt het traditie- en het klassiek brood bereid met een snuifje jodiumhoudend zout zoals het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan voorschrijft. Het gaat om tafelzout gemengd met een kleine hoeveelheid jodiumhoudend zout wat de risico’s op een tekort aan jodium in het organisme doet dalen.

Delhaize heeft eveneens de hoeveelheid zout in haar broden verminderd met ongeveer 38 ton op jaarbasis. Deze nutritionele verbetering komt er zonder te raken aan de smaak. Delhaize gebruikt namelijk de beste ingrediënten, besteedt er de nodige tijd aan en heeft een jarenlange ervaring en expertise opgebouwd. Resultaat: het brood is gezond én smakelijk.

Een ruim assortiment aan vers brood de hele dag door

Bij Delhaize hebben de klanten de keuze tussen een assortiment van meer dan 30 variëteiten vers brood; artisanaal (17 variëteiten), klassiek of biobrood. Voor ieder wat wils dus! Naast een uitgebreid aanbod garandeert Delhaize haar klanten ook vers brood op ieder moment van de dag. Alle artisanale en biobroden worden ter plaatse gebakken; vanaf de opening om 8 uur tot het sluitingsuur! Reden te meer om brood bij Delhaize te kopen!

Tags Delhaize

Contactinformatie

Sandrine Communication Manager sblin@delhaize.belgium Tel.+32 2 412 83 16

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Expansion expansion@delhaize.be Tel.

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Delhaize België verlaagt de prijs van haar vierkant brood met meer dan 35 eurocent en dit ondanks de stijgende grondstofprijzen.