Download als pdf-document

Deel dit document
02/08/2011

Delhaize België steunt hulporganisaties ter bestrijding van de hongersnood in de Hoorn van Afrika

Delhaize België schenkt € 50.000 en roept haar klanten op om ook een steentje bij te dragen

Delhaize België vraagt haar klanten solidair te zijn met de slachtoffers van de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Vanaf woensdag 3 augustus kunnen klanten in de Delhaizewinkels een bijdrage leveren aan de hulporganisaties ter plaatse. Delhaize schenkt zelf ook € 50 000, waarmee toegang tot drinkbaar water kan worden voorzien voor 10.000 kinderen.

“De ergste hongersnood die de wereld heeft gekend sinds begin jaren 90”. Zo omschrijven de VN en de hulporganisaties de huidige toestand in de Hoorn van Afrika (Oost-Afrika). Door een combinatie van droogte, oorlog en verwaarlozing dreigt er in Somalië, Ethiopië, het noorden van Kenia en Djibouti een regelrechte humanitaire ramp.

   

Zoals iedereen is ook Delhaize sterk onder de indruk van deze situatie en wil het niet lijdzaam toekijken. Delhaize wil een bijdrage leveren tot de hulpverlening aan de miljoenen mensen die getroffen zijn door deze humanitaire ramp. Vanaf woensdag 3 augustus tot 14 september zullen de klanten aan de kassa’s van al onze Delhaizewinkels in België en het Groothertogom Luxemburg € 5, € 10 of € 15 kunnen schenken ter ondersteuning van de acties ter plaatse van het Rode Kruis en het Belgisch consortium voor Noodhulpsituaties 12-12. Een gift van 5 euro zorgt ervoor dat een kind minimum 6 maanden toegang heeft tot drinkbaar water, met een gift van 10 euro kan een ondervoed kind met therapeutische voeding gered worden.

Delhaize België geeft haar klanten alvast het goede voorbeeld door zelf in totaal € 50 000 te schenken aan verschillende organisaties die hun schouders zetten onder deze hulpactie : het Rode Kruis, het Belgisch consortium voor Noodhulpsituaties 12-12 en SOS Kinderdorpen. Met dit bedrag kunnen 10.000 kinderen minimum 6 maanden lang van zuiver drinkbaar water worden voorzien.

Delhaize hoopt dat deze humanitaire actie een groot succes zal kennen dankzij de steun van alle medewerkers en klanten van Delhaize.

Tags Duurzaam ondernemen

Contactinformatie

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Delhaize België steunt hulporganisaties ter bestrijding van de hongersnood in de Hoorn van Afrika