Download als pdf-document

Deel dit document
16/06/2011

Delhaize België presenteert bierliefhebbers drie “Single Hop"- bieren in beperkte oplage

Drie soorten bieren voor een meer uitgesproken hoparoma

Vanaf 17 juni stelt het huismerk van Delhaize drie soorten “Single Hop”-bier voor in beperkte oplage. Het bijzondere aan deze bieren is dat ze slechts één soort hop bevatten. Ze zijn elk gemaakt met een verschillende hopsoort, afkomstig uit een ander land. Zo komt de unieke smaak die de hop aan elk van de bieren afgeeft, nog meer tot zijn recht.

Één enkele soort hop om de smaak op de voorgrond te plaatsen

Vanaf 17 juni is er voor bepaalde tijd een speciaal nieuw bier in de rekken van Delhaize te vinden: de “Single Hop”-bieren. In tegenstelling tot de klassieke bieren, die verschillende hopsoorten combineren, bevatten deze bieren slechts één hopsoort, vandaar de naam Single Hop. Doordat er slechts één soort hop gebruikt wordt, komt de unieke smaak die de hop afgeeft aan het bier, nog meer tot zijn recht. Met deze Single Hopserie geeft Delhaize haar klanten de mogelijkheid om bieren te proeven die gebrouwen werden met ingrediënten van uitzonderlijke kwaliteit, die de smaak en het aroma van de hop benadrukken.

Drie zeer verschillende hopsoorten

De drie “Single Hop”-bieren van Delhaize hebben exact dezelfde samenstelling en dezelfde hoeveelheid hop. Het enige verschil tussen de bieren is een andere hopsoort. Om de degustatie-ervaring nog unieker te maken, heeft Delhaize gekozen voor drie hopsoorten die afkomstig zijn uit drie totaal verschillende landen. De East Kent Goldings is een zachte “bloeiende” hop met bioaccenten, afkomstig uit Engeland maar geteeld in Vlamertinge in België. Het bier past perfect bij warme vis en wokgerechten. De hopsoort Cascade wordt geteeld in Mabton, in de Noord-Amerikaanse staat Washington. De belangerijkste aroma’s bezitten een zweem van citrusvruchten en gaan uitstekend bij het aperitief en koude visschotels. De hopsoort Nelson Sauvin wordt geteeld in Nieuw-Zeeland. Deze variëteit bevat volle en zoete aroma’s en gaat perfect samen met stoofpotjes en desserts.

De “Single Hop”-bieren van Delhaize worden verkocht in flessen van 75 cl en het acoholpercentage bedraagt 7%. In april 2011 werden er van elke soort 4000 flessen gebrouwd en gebotteld. Vanaf deze week is een beperkte oplage te koop tegen een zeer aantrekkelijke prijs van € 3,75 per fles.

Toekomstige projecten

Vernieuwing is één van de sleutelbegrippen bij Delhaize. Ook het huismerk streeft vernieuwing na en dat wordt nog meer in de verf gezet door de lancering van de nieuwe “Single Hop”-bieren. Delhaize zal bovendien de actie herhalen door later op het jaar andere speciale bieren in beperkte oplage te lanceren.

Delhaize heeft meer en meer aandacht voor lokale bieren en ondersteunt zo de lokale bierbrouwers.

 De “Single Hop”-bieren van Delhaize zijn vanaf 17 juni te koop in alle Delhaizesupermarkten, Delhaize City’s, AD Delhaizes en Proxy Delhaizes. Ze zijn ook beschikbaar bij Delhaize Direct.

Tags Bier Delhaize

Contactinformatie

Sandrine Communication Manager sblin@delhaize.belgium Tel.+32 2 412 83 16

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Delhaize België presenteert bierliefhebbers drie “Single Hop"- bieren in beperkte oplage