Download als pdf-document

Deel dit document
06/09/2011

Delhaize België organiseert haar grote wijnactie met meer dan 100 wijnen tegen knalprijzen

De biowijnen, champagnes en schuimwijnen zijn in trek bij Delhaize

De verkoop bij Delhaize toont aan dat wijn een erg populair product blijft. Dankzij haar positie als marktleider en haar wijnexpertise kan Delhaize mee de actuele tendenzen op het gebied van wijn bepalen. De biowijnen, de champagnes en de schuimwijnen kennen bijvoorbeeld een groot succes bij de klanten. Delhaize start deze herfst, zoals elk jaar, met een grote wijnactie om haar klanten te herinneren aan haar onvermijdelijke autoriteit op het vlak van wijn. Van 15 september tot 5 oktober kunnen de klanten profiteren van uitzonderlijke kortingen op meer dan 100 wijnen!

Bio en bubbels in trek

Delhaize stelt een groeiende interesse vast voor biowijnen, waarvan de verkoop met 37 % gestegen is ten opzichte van vorig jaar. Om de populariteit van de biologische wijnen te verklaren, moet je enerzijds erkennen dat de kwaliteit van de wijnen afkomstig uit de biolandbouw jaar na jaar beter wordt. Anderzijds zijn bepaalde bekende en sinds lang geapprecieerde wijnen omgeschakeld naar een biologische productie. De stijging met 37 % zou eigenlijk nog hoger moeten zijn want er zijn meer biowijnen dan je zou denken. Een groot aantal wijnen wordt namelijk biodynamisch verbouwd maar worden zo niet geklasseerd omdat de producenten het niet nodig vinden om er het biolabel op te plakken. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de wijnen van Thierry Germain, wijnmaker van 2011 in Frankrijk.

 Een andere tendens bij Delhaize is het groeiende succes van de schuimwijnen en champagnes. Hoewel een lichte daling kon vastgesteld worden in de vraag naar champagne voor de volledige markt, stelt Delhaize een stijging van de verkoop vast. Een vaststelling die nog maar eens de marktleiderspositie van de onderneming bevestigt. De schuimwijnen blijven een vaste waarde voor de consument. De Spaanse cava’s en Italiaanse prosecco’s worden nog steeds gewaardeerd, met een stijging van de verkoop met twee cijfers.

Meer dan 100 wijnen tegen knalprijzen!

De wijnactie bij Delhaize kent elk jaar een groot succes. Het ligt dus voor de hand dat ze binnenkort terug van start gaat. Van 15 september tot 5 oktober kunnen de Delhaizeklanten profiteren van uitzonderlijke kortingen op meer dan 100 wijnen! De kortingen zijn geldig per fles of bij een gegroepeerde aankoop (5+1, 3+1 en zelfs 4+2). De mogelijkheid om nieuwe wijnsoorten uit te proberen en een kleine voorraad aan te leggen van je favoriete wijnen.

De wijnen die deelnemen aan de actie zijn erg verschillend, zodat er voor elk wat wils is: rode, witte en rosé wijnen, schuimwijnen en champagnes, kleine en grote flessen, bag-in-box, ... De volledige selectie is terug te vinden in de speciale folder in bijlage die verstuurd wordt naar 500 000 klanten. Daarin staat een heleboel informatie over elke fles, maar vind je ook advies terug. Om de klant zo goed mogelijk te begeleiden bij zijn keuze, geeft Delhaize voor elke wijn aan bij welk gerecht die het beste past.

Delhaize organiseert gedurende de hele actie wijndegustaties in de winkel, om haar klanten de kans te geven uitzonderlijke ontdekkingen te doen en wijnen aan te schaffen die hen bevallen. De degustaties gaan door tijdens de drie actieweekends: op 16 en 17 september, op 23 en 24 september en op 30 september en 1 oktober. De wijnraadgevers van alle Delhaizewinkels delen graag hun passie en begeleiden de klanten bij hun keuze, elke vrijdag van 11 tot 20 uur en elke zaterdag van 10 tot 18 uur.

De wijnaankopers van Delhaize zijn ware experten op het gebied van wijn en zijn dan ook perfect geplaatst om de trends in het wijnlandschap als eerste te ontdekken. Wist u bijvoorbeeld dat de klant meer en meer terugkeert naar de “traditionele waarden” in wijn? Indien u hen wenst te ontmoeten om over deze of andere trends meer informatie te krijgen, aarzel niet contact op te nemen met de communicatiedienst.

Tags Delhaize wineworld Bio Wijn

Contactinformatie

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Delhaize België organiseert haar grote wijnactie met meer dan 100 wijnen tegen knalprijzen