Download als pdf-document

Deel dit document
12/04/2011

Delhaize België ontvangt "Green Light award" van Europese Commissie

Belangrijke erkenning voor inspanningen Delhaize op vlak van energiebesparing en vermijden van giftige stoffen bij verlichting

BRUSSEL- Het Green Light Programma van de Europese Commissie heeft haar tweejaarlijkse award voor duurzame verlichting uitgereikt aan Delhaize België. Hiermee wil de organisatie de inspanningen van Delhaize om haar verlichting energiezuiniger en milieubewuster te maken in de kijker plaatsen. De inspanningen van Delhaize op dit vlak passen in haar streven om geïntegreerd haar activiteiten duurzamer te maken.

Delhaize België werd op een officiële uitreiking door de Europese Commissie bekroond voor haar inspanningen op vlak van het meer duurzaam maken van haar verlichting. Het doorslaggevend argument voor de jury om deze award toe te kennen is het engagement van Delhaize om tegen eind 2011 al haar winkelverlichtingen te voorzien van de meest energiezuinige technologie die nu op de markt bestaat. Technisch gesproken zal Delhaize enkel nog maar “T5 verlichting met electronische ballast” gebruiken en waar mogelijk LED-verlichting, ondermeer in de frigo’s.

Het effect van deze beslissing heeft een enorme impact dankzij de schaal waarop de ingreep binnen al de winkels van Delhaize België wordt toegepast. Het omschakelen naar de nieuwe technologie creëert een energiebesparing van maar liefst 60% op electriciteit. Daarenboven wordt het gebruik van schadelijke en gevaarlijke stoffen zoals kwik drastisch verminderd.

“Delhaize België is trots op het feit dat we, samen met andere bedrijven, erkend worden voor onze duurzame inspanningen die we leveren op vlak van verlichting. De inspanningen die we in dit project hebben gedaan, kaderen in onze geïntegreerde aanpak om al de activiteiten van Delhaize duurzamer te maken om op die manier de impact op het milieu te verkleinen”, zegt Denis Knoops, Senior Vice President Business & Concept Development & New Business Opportunities bij Delhaize België.

Green Light Programma van de Europese Commissie

Het Green Light Programma en de bijhorende tweejaarlijkse Green Light Award werd in 2000 in het leven geroepen door de Europese commisie om, samen met de lidstaten, organisatie en bedrijven in de Europese Unie actief te werken aan het verminderen van het energieverbruik én het reduceren van schadelijke stoffen bij verlichting.

Tags Duurzaam ondernemen Duurzaamheid

Contactinformatie

Sandrine Communication Manager sblin@delhaize.belgium Tel.+32 2 412 83 16

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11