Download als pdf-document

Deel dit document
20/04/2011

Delhaize België ondertekent tewerkstellingscharter in aanwezigheid van Brussels minister Benoît Cerexhe

Gerenoveerd hoofdkantoor van Delhaize België in Sint-Jans-Molenbeek officieel geopend

Brussel – Brussels minister van economie en tewerkstelling Benoît Cerexhe was vandaag te gast bij Delhaize België voor een werkbezoek. Het bezoek stond in het teken van de inspanningen die Delhaize levert op vlak van tewerkstelling in de Brusselse regio. In dat kader werd een officieel tewerkstellingscharter ondertekend door Delhaize België, Actiris en de minister waardoor er in de toekomst een nauwe samenwerking zal zijn op vlak van tewerkstellingsprogramma’s en opleidingen binnen de activiteiten van Delhaize. Met dit bezoek wilde Delhaize haar verankering met Brussel nogmaals benadrukken, in de eerste plaats door het vernieuwde hoofdkantoor in Sint-Jans-Molenbeek officieel te openen.

Ondertekening van tewerkstellingscharter

In aanwezigheid van Brussels minister van economie en tewerkstelling Benoît Cerexhe heeft Delhaize België samen met Actiris, de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling, een tewerkstellingscharter ondertekend waarmee beide partijen zich engageren om in de toekomst nauwer te gaan samenwerking op vlak van tewerkstellingsprogramma’s en opleidingen in de Brusselse regio. “Delhaize België is een belangrijke werkgever in de Brusselse regio met meer dan 3600 medewerkers en meer dan 1100 aanwervingen per jaar. Tewerkstelling en opleidingen zijn daarom een belangrijk onderdeel van onze bedrijfspolitiek. Vandaag zetten we hierin een extra stap door de samenwerking met Actiris. We hopen de tewerkstelling in de Brusselse regio hiermee extra te ondersteunen”, zegt Michel Eeckhout, CEO van Delhaize België.

Het charter en de samenwerking die daaruit zal voortvloeien houdt in dat Delhaize België actief beroep gaat doen op Actiris bij het zoeken en aanwerven van werknemers in de Brusselse regio. Maar ook het voorzien van stageplaatsen en opleidingen voor laaggeschoolden en jongeren behoort tot het engagement. Actiris van zijn kant zal Delhaize bijstaan bij het selecteren van sollicitanten en het coördineren van bepaalde opleidingen.

Benoît Cerexhe, Brussels minister van Economie en tewerkstelling, zet zijn beide schouders onder deze samenwerking: “ Door nauw samen te werken met de economische wereld én door de privé sector te betrekken bij de acties ondernomen door onze openbare instituties, kunnen we ons voornaamste doel te bereiken, namelijk het creëren van meer werkgelegenheid voor de Brusselaars.

Brusselse verankering van Delhaize België

Delhaize België is historisch verankerd met Brussel. Als sinds 1883 is het hoofdkantoor van Delhaize België gevestigd in Sint-Jans-Molenbeek. En niet toevallig werd ook de eerste Europese supermarkt van Delhaize geopend in Flagey in 1957. Delhaize België heeft een sterke historische band met Brussel. Het bewijs daarvan is de renovatie van het hoofdkantoor in de Osseghemstraat in Sint-Jans-Molenbeek. “Met deze vernieuwingen bevestigen we onze verdere aanwezigheid in Sint-Jans-Molenbeek. We zijn dan ook verheugd dat minister Cerexhe het gerenoveerd hoofdkantoor vandaag officieel heeft geopend”, voegt Michel Eeckhout hier nog aan toe.

Tags Duurzaam ondernemen

Contactinformatie

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Delhaize België ondertekent tewerkstellingscharter in aanwezigheid van Brussels minister Benoît Cerexhe