Download als pdf-document

Deel dit document
12/04/2011

Delhaize België lanceert het paasfeest door traditie en convenience te combineren tegen de beste prijs

Dankzij het succes van haar traiteurconcept dat eind vorig jaar gelanceerd werd, brengt Delhaize nu een nieuwe catalogus uit met lentesmaken.

Omdat Pasen rijmt met traditie, wil iedereen zijn of haar gasten de perfecte feestmaaltijd voorschotelen. Dankzij een assortiment dat traditie en eenvoud weet te combineren, bewijst Delhaize dat men een traditioneel menu kan bereiden zonder uren in de keuken te moeten doorbrengen. Bovendien is dit voor Delhaize een mooie gelegenheid om haar traiteurconcept dat vorig jaar gelanceerd werd, andermaal in de kijker te zetten met een nieuwe catalogus, aangepast aan de culinaire tendensen van het seizoen. Dit jaar zitten eenvoud, smaak en kleine prijsjes mee aan het feestmaal!

Traditie boven alles

Pasen is een goede gelegenheid om met heel de familie aan te schuiven aan een heerlijke en traditionele feestmaaltijd. Maar het zou veel aangenamer zijn om van dat festijn te kunnen genieten samen met de gasten. Dankzij Delhaize kan dat! Dit jaar gaat traditie gepaard met convenience. Er is niet veel werk nodig om van een klein gerecht een culinaire topper te maken. De aankopers van Delhaize hebben producten geselecteerd die kwalitatief én eenvoudig zijn om te bereiden. Een voorsmaakje.

Aperitiefjes om de toon te zetten

Bij Delhaize kunnen de klanten kiezen uit verschillende soorten zakouski’s en minihapjes van het Delhaize-huismerk. Vers of diepgevroren, er is voor alle smaken en alle budgetten wat wils!

 • 16 diepgevroren minihapjes (zalm, bolognese, ham/kaas en kaas) - € 4,49.
 • 16 diepgevroren zakouski’s (vol-au-vent, taartjes bolognese, friands en croque-monsieur ham/kaas) - € 4,69.
 • 20 diepgevroren mini-worstenbroodjes - € 3,49.
 • 20 diepgevroren kroketjes (kaas, zalm, garnalen, kip) – € 4,99.
 • 20 verse zakoeski’s (koninginnehapje, schaaldierensoep/garnalen, ham/kaas, bolognese, kaas/paddenstoel) - € 7,99.

De glaasjes van Delhaize zijn allemaal even gebruiksvriendelijk en vooral onontbeerlijk bij de aperitief. Vis of gourmet, ze zullen bij uw gasten ongetwijfeld in de smaak vallen! Ze worden per 6 verkocht aan € 6,99.

Samen met Pasen zijn ook de lentedagen terug van de partij. Het is dus het uitgelezen moment om zonnige smaken te herontdekken, zoals die van humus. Deze pasta van kikkererwten, in vier verschillende soorten, is een lekkernij in combinatie met brood of gressini, en kost slechts € 1,79 voor 200 g.

Voorgerechten: kant-en-klaar of zelf bereiden?

Bij de voorgerechten heeft Delhaize voor elk wat wil. Vlees of vis, kant-en-klaar of zelf te bereiden; keuze genoeg!

Het assortiment verse vis bij Delhaize laat klanten veel vrijheid. Zij kunnen hun producten bereiden zoals zij dat zelf willen. Ook hier is er voor elk budget iets voorzien. Het merendeel van de vis die bij Delhaize wordt verkocht, is op een duurzame manier gevangen. Reden te meer om vis te eten!

 • De overheerlijke gerookte Schotse Atlantische zalm, van superieure kwaliteit, kan al ontdekt worden aan € 3,49 voor 70 g (20 extra plus-punten).
 • De kleinere budgetten zullen blij zijn met de heilbot (€ 4,49 voor 140 g) en de gerookte forelfilets (€ 2,29 voor 125 g).
 • Ook de oesters zijn van de partij om de fans van zeevruchten te plezieren. Een pak met een twaalftal oesters van Charente Maritime n° 3 is verkrijgbaar aan € 14,95.

Delhaize heeft eveneens alles voorzien voor diegenen die geen tijd willen verliezen in de keuken en zich volledig aan hun gasten willen wijden. En ook daar is er een ruime keuze aan vlees en vis!

 • Een heerlijke rundscarpaccio te voorschijn toveren zonder tijd te verliezen, dat kan dankzij Delhaize! Voor € 18,90/kg heeft men fijne sneetjes Belgisch Witblauw rundsvlees, een zakje kaas en een zakje olie voor bij de carpaccio. Dit samen met wat notensla en geroosterde pijnboompitten zal uw gasten zeker kunnen bekoren!
 • Er bestaan ook voorgerechtjes in een glaasje. Er zijn drie referenties (ganzenlever en speculoos, tomaat met grijze garnalen, rivierkreeftjes met guacamole) voor slechts € 5. Succes gegarandeerd!

Het is bovendien het seizoen van de asperges en dus een goede gelegenheid om deze heerlijke groente te (her)ontdekken met Pasen! Asperges kunnen zowel als voorgerecht of als groente bij het hoofdgerecht geserveerd worden. Bij Delhaize hebben klanten een keuze tussen verschillende soorten asperges: witte of groene, kleine of grote, geschild of niet… . De variëteit die ongetwijfeld het meest zal geapprecieerd worden is de groene asperge, volledig van Belgische origine, en nu reeds beschikbaar. Een heel nieuw product dat dit jaar zijn opwachting maakt bij Delhaize en dat zeker de fijne gastronomen zal aanspreken is de witte asperge van het 24+ kaliber uit België en Nederland. Deze asperges zullen aangeboden worden in een schaaltje van 1 kg.

Tendens: buffetschotels en bereide schotels

Behalve het traditionele paaslam zullen Delhaize-klanten inspiratie te over hebben voor kleine schotels zonder al te veel moeite te moeten doen! Delhaize stelt drie handige en heerlijke alternatieven: drie kant-en-klare feestschotels, ideaal voor wie geen tijd of zin heeft om alles zelf te bereiden of voor wie veel gasten over de vloer krijgt.

Fondueschotels

Voor wie gezelligheid nastreeft, heeft Delhaize fondues die weinig voorbereiding vereisen.

 • Het vleesassortiment voor fondues bestaat uit 7 verschillende soorten vlees (miniblokjes varkensvlees/rund/gemarineerde kalkoen en miniworstjes/balletjes/chipolata’s/ lams-merguez). De prijs hiervan is € 12,80/kg.
 • Voor wie voor authenticiteit kiest, is er de Witblauwe rundschotel aan € 15,49/kg.

Bereide schotels

In november vorig jaar lanceerde Delhaize een nieuw concept: de geïntegreerde traiteur. Sindsdien kunnen klanten heerlijke traiteurschotels vinden in hun buurtsupermarkt. Ze zijn nu beschikbaar in een speciale rayon, maar staan ook in een catalogus. De klant kan zijn bestelling doorgeven 4 werkdagen op voorhand door de bestelbon in te vullen die beschikbaar is in de supermarkt of opwww.delhaize.be. Deze schotels zijn voorzien voor twee personen. Ideaal om de hoeveelheden aan te passen in functie van het aantal tafelgasten.

 Sinds de lancering, heeft dit nieuwe concept een uitzonderlijk succes gekend. Vandaag lanceert Delhaize dit initiatief opnieuw, met een catalogus van meer dan 49 referenties, afgestemd op de lente. Nu Pasen en de communies en lentefeesten naderen, zullen de bereide schotels van Delhaize een voltreffer zijn. Hieronder vindt u een paar voorbeelden:

 

 • Rumsteak van lam met peperroomsaus en groenten Prijs: € 16 voor 2 personen
 • Duo van scampi’s en sint-jakobsschelpen Prijs: € 16 voor 2 personen
 • Kwartels in saus van witte druiven Prijs: € 10 voor 2 personen
 • Zalm met asperges en groene kruidensaus Prijs: € 12 voor 2 personen
 • Zeebaars met wortelmousseline en boter van zomertruffels Prijs: € 14 voor 2 personen

Buffetschotels met vis

Bij de bereide traiteurschotels kunnen de klanten ook buffetschotels met vis vinden voor meer dan 2 personen. Het is ook mogelijk om 4 werkdagen op voorhand een bestelling door te geven. Delhaize stelt meerdere buffetschotels met vis voor:

 • Buffetschotel met kreeft Prijs: € 25 voor 2 personen
 • Buffetschotel met Belle-Vuezalm Prijs: € 30 voor 6 à 8 personen
 • Buffetschotel met tomaten en grijze garnalen Prijs: € 25 voor 4 à 6 personen
 • Buffetschotel met tomaten en grijze garnalen, perziken met tonijn en Belle-Vuezalm Prijs: € 35 voor 6 à 8 personen

In annex van dit persbericht, kan u de volledige catalogus vinden.

Desserten voor iedereen

Delhaize stelt een heleboel desserten voor om de maaltijd in schoonheid te eindigen.

 • Kleine vogelnestjes met boterroom met mokka of chocolade (2 voor € 4,09).
 • Dit jaar steelt het frambozengebak van Delhaize alle harten. Het is een biscuit met Genovese amandelkoekjes, boterroom met vanille en chocoladeganache, bedekt met frambozenconfituur (€ 10,25, voor 6 personen).
 • Chocoladeliefhebbers zullen dol zijn op de moelleux met lopende chocolade (3 + 1 gratis), bereid naar het recept van Yves Mattagne, en op de duochocolademousse van fondantchocolade enerzijds, en van witte Delhaizechocolade anderzijds (1 kg, 10 tot 12 porties aan € 9,95).

Nog méér feestideeën

Een voorproefje van het Delhaize-assortiment wordt voorgesteld in de folder Meer ideeën dat bij dit persbericht werd gevoegd. Klanten kunnen er alle aanbiedingen in terugvinden die gelden van 7 tot 27 april. In de paasperiode zijn er talrijke plus-puntenpromoties en kortingen tot 25% op verschillende wijnen. Zoals de andere thematische folders is ook deze folder erg handig. Ouders vinden er een heleboel weetjes en recepten voor een subliem paasdiner. En kinderen kunnen zich helemaal onderdompelen in de paassfeer door de leuke kleurprent op de achterzijde.

Ook wordt er in alle Delhaize-supermarkten een kleurwedstrijd georganiseerd. Tot 9 april krijgen alle kinderen aan de kassa een kleurprent. Ze hebben tijd tot 16 april om hun ingekleurde tekening af te geven aan het onthaal of aan de kassa. Elk kind dat zijn tekening inlevert, ontvangt een klein cadeautje. Op maandag 18 april zal de jury 10 winnaars per winkel kiezen, die allemaal een extra cadeautje krijgen.

Een mooi vakantieprogramma

De kinderen zullen nog meer spannende activiteiten terugvinden op www.delhaize.be. Delhaize heeft op haar website een heel kinderprogramma opgesteld voor de paasvakantie. Ze kunnen navigeren tussen vier speciale paasrubrieken. Nadat ze een kijkje zijn gaan nemen op de educatieve pagina, waar ze kunnen leren waar Pasen vandaan komt, kunnen ze bovendien heerlijke en makkelijke recepten bereiden. Aan hen om te kiezen uit wereldrecepten en recepten voor kinderen. Alle kinderen zullen er dus hun gading kunnen vinden! Ze kunnen ook allerlei werkjes in elkaar knutselen rond Pasen. Zo kunnen ze onder andere vouwtechnieken leren om paashaasjes te maken, of ontdekken hoe ze paaseieren kunnen versieren. Ten slotte vertrekt ook ieder kind op jacht tijdens een minispelletje. Zo worden hun verbeelding en hun smaakpapillen geprikkeld tijdens deze magische paasperiode.

Momenteel kunnen klanten ook genieten van een fikse korting op een toegangsticket voor Bobbejaanland. Van 4 tot 30 april kost een ticket €18 in plaats van €31! En tussen 4 en 28 mei gaan de abonnementsprijzen van €59 naar €49. Leuke vooruitzichten voor de paasvakantie!

Tags Delhaize

Contactinformatie

Sandrine Communication Manager sblin@delhaize.belgium Tel.+32 2 412 83 16

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

 • Home
 • Pers
 • Persartikelen
 • Delhaize België lanceert het paasfeest door traditie en convenience te combineren tegen de beste prijs