Download als pdf-document

Deel dit document
29/02/2012

Delhaize België lanceert haar wijnactie: 5 plus 1 gratis op het volledige assortiment

BRUSSEL – Van 1 tot 21 maart biedt Delhaize haar klanten per 5 flessen van dezelfde wijn de zesde fles gratis aan. Deze promotie geldt op heel het wijnassortiment beschikbaar in de winkel1, dit zijn meer dan 600 referenties. Een unieke kans voor zowel amateurs als kenners om hun wijnkelder aan te vullen tegen een voordelige prijs en om ontdekkingen te doen tijdens de degustaties in de winkels die georganiseerd zullen worden gedurende 3 weekends.Via deze uitzonderlijke actie bevestigt Delhaize nogmaals haar reputatie wat betreft lage prijzen en haar positie als onbetwiste wijnexpert.

5 + 1 op meer dan 600 wijnen in de winkel

Dankzij de wijnactie deze lente zullen de klanten van Delhaize hun smaakpapillen en hun portefeuille gunstig stemmen! Drie weken lang krijgen de klanten een zesde fles wijn gratis bij aankoop van 5 flessen van dezelfde cru. Dit is goed voor een besparing van meer dan 16 % per fles op een assortiment van 450 tot 600 referenties, afhankelijk van de winkel. Deze actie geldt enkel op de ‘gewone’ wijnen, maar ook bubbelliefhebbers kunnen hun hartje ophalen dankzij de zeer interessante aanbiedingen op de champagnes, cava’s en schuimwijnen (3 + 1, 4 + 2 en 25 % korting).

Aan de vooravond van Pasen, communies en het mooiste seizoen van het jaar geeft Delhaize haar klanten zo de kans om hun wijnvoorraad terug aan te vullen en nieuwe wijnen te ontdekken aan zeer interessante prijzen. De actie is geldig in alle deelnemende Delhaize-supermarkten en AD’s. De klanten kunnen van dezelfde promoties genieten via Delhaize Direct en op www.delhaizewineworld.com.

Drie degustatieweekends ter ere van de Bordeaux 2009

Delhaize biedt niet alleen aantrekkelijke prijzen doorheen het hele jaar, maar heeft ook als missie haar klanten dagelijks te inspireren met nieuwigheden en aangepaste tips. Daarom organiseert Delhaize gedurende 3 opeenvolgende weekends degustaties in haar supermarkten om de klanten de kans te geven een deel van de tientallen nieuwe beschikbare wijnen te ontdekken. In totaal zullen meer dan 30 wijnen besproken worden door de wijnraadgevers op vrijdag 2, 9 en 16 maart van 11u tot 19u en op zaterdag 3, 10 en 17 maart van 10u tot 18u.

Tijdens deze degustaties zal ook de Bordeaux 2009 zijn intrede doen in de winkel. Deze millesime werd door experts over heel de wereld bestempeld als uitzonderlijk, dus het jaar 2009 is absoluut een aanrader. En het is niet nodig om hiervoor fortuinen uit te geven: bij Delhaize vindt men Bordeauxwijnen van een uitstekende kwaliteit tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Voor de klanten die op zoek zijn naar nieuwigheden, heeft Delhaize verscheidene pareltjes in de aanbieding. Zo kunnen de klanten tijdens de degustaties onder andere de Spaanse witte wijn El Jardin de Ana (Rias Baixas) ontdekken, of de Italiaanse Valpolicella Classico 2010 D.O.C. van de familie Righetti.

Een folder om de klant bij te staan bij elke stap

Om de klant te begeleiden in zo’n uitgebreide keuze aan wijnen, is er een speciale folder 5 + 1 gratis die speciaal voor deze gelegenheid werd opgesteld. Hij is ook beschikbaar op de website www.delhaize.be. De folder is verdeeld in 4 rubrieken (witte wijnen, rosé- en zomerwijnen, rode wijnen, champagnes en schuimwijnen) en heeft het over alle lievelingswijnen, nieuwigheden en klassiekers uit het wijnassortiment van Delhaize. Er wordt ook speciale aandacht besteed aan de Bordeaux 2009. Zoals in de winkel wordt de klant ook in de folder gegidst in zijn wijnkeuze via pictogrammen die aanduiden bij welke gerechten elke wijn het best past. Maar wat deze folder echt origineel maakt is dat Delhaize in elke rubriek de nadruk legt op enkele wijnen die een omwegje waard zijn en ook uitlegt waarom.

‘Dat Delhaize vandaag bekend staat als wijnexpert komt door de diversiteit in haar aanbod en door de passie van onze verkoop- en aankoopteams en onze leveranciers’, zo stelt Jan Bosselaers, Directeur Aankoop dranken bij Delhaize België. ‘Via deze folder wilden we de verhalen vertellen die onze wijnen vergezellen en de karakteristieken die ons hebben overtuigd om ze op te nemen in ons assortiment. Als de klant een fles wijn koopt bij Delhaize kan hij zo ook begrijpen waarom de wijn die hij proeft zo geclassificeerd is en wat deze wijn uniek maakt.’

300 bijkomende promoties op Delhaize Wine World

Het wijnfestival stopt niet aan de deuren van de supermarkten van Delhaize. Ook in de virtuele wijnkelder www.delhaizewineworld.com kunnen de klanten genieten van dezelfde aanbiedingen als in de winkel en exclusief profiteren van 300 bijkomende wijnen in promotie die niet beschikbaar zijn in de winkel. Hierbij zitten zowel courante tafelwijnen als grands crus, wijnen die doorgaans enkel in restaurants geschonken worden of exclusieve appellations. Een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de wijnliefhebber! Bestellingen kunnen gratis opgehaald worden in de winkel of gratis aan huis geleverd worden in België indien het totaalbedrag meer bedraagt dan € 300. Tijdens het wijnfestival zit er bij elke nieuwe bestelling overigens een klein origineel geschenkje.


1 Aanbieding geldig van 01/03 tot 21/03/2012 op heel het assortiment beschikbaar in de winkel en via Delhaize Direct. Aanbieding niet geldig op champagnes, schuimwijnen, cava’s, crémants, aperitieven, alcohol, likeuren en port. Niet cumuleerbaar met gebruikelijke korting van 10 % bij aankoop van 18 l wijn.

Tags Wijn

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Delhaize België lanceert haar wijnactie: 5 plus 1 gratis op het volledige assortiment