Download als pdf-document

Deel dit document
19/05/2011

Delhaize België lanceert een nieuw gamma voedingsproducten voor kinderen

PRODUCTEN GETEST EN GOEDGEKEURD DOOR KINDEREN

Als value leader op de Belgische markt, wil Delhaize België haar klanten producten van hoogwaardige kwaliteit aanbieden tegen de beste prijzen. Delhaize breidt nu haar gamma uit met een assortiment dat aangepast is aan de noden van kinderen van vijf tot tien jaar. Dit nieuwe gamma, Delhaize Kids, verenigt gemak, evenwichtige voeding en plezier en garandeert 15 tot 30% lagere prijzen.

Gezonde producten voor een evenwichtige voeding

Delhaize neemt geregeld initiatieven om evenwichtige voeding en een actieve levenswijze aan te prijzen bij haar klanten. “Deze gewoontes moeten van jongs af aan worden aangeleerd”, legt Dr. Tim Lammens, Director Quality & Food Safety van Delhaize België uit. “Daarom lanceert Delhaize een nieuw productengamma bestemd voor kinderen van vijf tot tien jaar, Delhaize Kids. Deze producten met de beste nutritionele samenstelling op de Belgische markt, zijn ideaal voor ouders die hun kinderen evenwichtig willen laten eten.” Voor ieder onderdeel van de voedingsdriehoek vinden ze producten waarmee ze hun kinderen gevarieerd en gezond kunnen laten eten: ontbijtgranen rijk aan vezels en zonder bewaarmiddelen, tomatensaus met 64% groenten en een laag zoutgehalte, minikipburgers die vijf keer minder vet bevatten dan gevogeltegehakt maar ook rijk zijn aan proteïnen, enzovoort.

Wat de ingrediënten betreft, geeft het Delhaize Kids-gamma de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten. Additieven worden tot een minimum beperkt. Zo bevatten de Kids-producten geen azokleurstoffen of kunstmatige zoetstoffen. Natuurlijke aroma’s worden verkozen boven kunstmatige en er worden geen gehydrogeneerde oliën gebruikt (deze bevatten transvetzuren).

Alle informatie op het etiket

Delhaize verzekert een optimale productkwaliteit en geeft zoveel mogelijk informatie op de verpakking. Zoals alle producten van de Delhaize-merken zijn de etiketten van het Delhaize Kids-gamma zeer volledig. De GDA of de Dagelijkse Voedingsrichtlijn geeft informatie over de hoeveelheid energie (calorieën of kcal), suikers, vezels, enz. die een portie van een product bevat. De producten van het Delhaize Kids-gamma vermelden de GDA die overeenstemt met de waarden voor kinderen van vijf tot tien jaar, waardoor de voedingswaarde van een portie van het product kan worden vergeleken met de totale dagbehoefte.

Producten die in de smaak vallen

Delhaize stelt alles in het werk om de producten van Delhaize Kids zo voedzaam mogelijk te maken en de lekkere smaak te behouden. Om het perfecte evenwicht te vinden tussen voedzame samenstelling en goede smaak werden de producten getest en goedgekeurd door kinderen. Enkel de producten waarvan de kinderen vonden dat ze een ‘lekkere smaak’ hadden, werden opgenomen in het Delhaize Kids-gamma. Na deze degustaties werden er nog nutritionele controles uitgevoerd door kwaliteitsexperts die garanderen dat de producten van het Delhaize Kids-gamma evenwichtig zijn en heerlijk smaken.

Een praktisch gamma voor de kleintjes

Het Delhaize Kids-gamma is volledig uitgewerkt om het leven van kinderen en hun ouders te vergemakkelijken. Producten die ze goed in hun handjes kunnen houden, verpakkingen die gemakkelijk te openen en mee te nemen zijn… Delhaize Kids past in de levenswijze en de noden van kinderen. Zo krijgen ze zeker zin om van jongs af aan evenwichtig te eten !

De producten van het Delhaize Kids-gamma zijn gemakkelijk te herkennen aan de mascotte Pamuka, die de kinderen de weg wijst naar een evenwichtige voeding en actieve levenswijze.

Het gamma Delhaize Kids is beschikbaar in alle winkels van Delhaize België vanaf 19 mei 2011.

Als bijlage vindt u fiches met de prijzen en kenmerken van de producten.

Als u meer informatie wenst, of een interview met één van de personen die verantwoordelijk zijn voor de lancering van het Kids-gamma, kunt u contact opnemen met de persdienst van Delhaize.

Tags Kinderen Pamuka

Contactinformatie

Sandrine Communication Manager sblin@delhaize.belgium Tel.+32 2 412 83 16

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11