Download als pdf-document

Deel dit document
06/09/2011

Delhaize België kondigt uitbreiding distributiecentrum Zellik aan

Bovenop investering van 140 miljoen euro de komende 5 jaar in geïntegreerde winkels van Delhaize in Vlaanderen

Zellik – In het kader van de toekomstige groei van de activiteiten gaat Delhaize België haar distributiecentrum in Zellik gevoelig uitbreiden. In aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters heeft Delhaize de bouw van dit extra distributiecentrum DC Fresh III officieel voorgesteld. Met deze investering is een bedrag gemoeid van ongeveer 50 miljoen euro. Delhaize België maakte van de gelegenheid ook gebruik om haar ambitieus investeringsplan voor haar geïntegreerde winkels in Vlaanderen voor te stellen. Delhaize België heeft de ambitie om over een periode van 5 jaar maar liefst 140 miljoen euro te investeren in haar winkels in Vlaanderen om op die manier een sterke service en kwaliteit voor haar klanten te blijven garanderen.

DC Fresh III

“Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize België en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken. Vandaar dat Delhaize de beslissing heeft genomen om haar distributiecentrum in Zellik gevoelig uit te breiden om te anticiperen op onze toekomstige groei”, zegt Michel Eeckhout, Executive Vice President and Chief Executive Officer Delhaize Belgium. DC Fresh III, zoals de extra stapelplaats zal heten, kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar logistieke capaciteit verder te versterken.

Met dit nieuw gebouw gaat een investering gepaard van ongeveer 50 miljoen euro. Hiermee wordt er een extra oppervlakte gecreëerd van bijna 12.000 m² gekoelde opslagruimte voor verse producten. Het gebouw zelf sluit aan bij de bestaande stapelplaats DC Fresh II. De bouw start eind dit jaar, de operationele opstart van de logistieke activiteiten is voorzien voor eind 2013, begin 2014.

Investeringsplan voor geïntegreerde winkels in Vlaanderen

Delhaize België kondigde in de aanwezigheid van de minister-president ook een ambitieus investeringsplan voor haar geïntegreerde winkels in Vlaanderen aan. ”Delhaize wil haar service en kwaliteit blijven garanderen en zelfs verhogen. We willen blijven investeren in onze winkels. Vandaar dat Delhaize België het plan hebben opgevat om over een periode van 5 jaar 140 miljoen euro te investeren. Via dit plan wil Delhaize de winkels moderniseren en vernieuwen volgens de nieuwe standaarden met als resultaat een nog aangenamere winkelervaring voor de klant.”

Vlaams minister-president Kris Peeters : “Deze investeringen in de toekomst zijn een nieuw bewijs van de strategische visie van Delhaize. Blijven investeren is belangrijk voor de verankering van Delhaize in Vlaanderen, en voor onze economie in het algemeen. Deze nieuwe investeringen zullen ongetwijfeld ook opnieuw de innovatieve spirit van Delhaize tonen, een spirit die ze eerder al toonden met hun pionierswerk rond bijvoorbeeld e-shopping en self scanning.”

Aangeslotenen en Delhaize

Naast de geïntegreerde winkels, met 5.700 medewerkers in Vlaanderen, is er binnen de activiteiten van Delhaize ook een belangrijke rol weggelegd voor de aangeslotenen zoals AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop ’n Go en Tom&Co. ”Met een totaal van 309 aangesloten winkels crëeren de zelfstandige uitbaters in Vlaanderen een tewerkstelling van 4000 personen, gespreid over het ganse grondgebied. Het is dankzij de dynamiek van deze Vlaamse ondernemers dat onze klanten in heel Vlaanderen elke dag van de week de meest kwalitatieve producten kunnen kopen tegen competitieve prijzen. De aangeslotenen zijn een belangrijke pijler binnen Delhaize België en via onze expertise en kennis willen wij elk van hen in de toekomst nog verder ondersteunen in hun groei”, besluit Michel Eeckhout.

Tags Distributiecentrum Zellik

Contactinformatie

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11