Download als pdf-document

Deel dit document
28/06/2011

De verkoop van de primeurwijnen van 2010 start op delhaizewineworld

Meer dan 50 uitzonderlijke wijnen voor de wijnliefhebbers

Sinds 3 weken kunnen de liefhebbers van grote wijnen hun flessen van het jaar 2010 reserveren op de wijnsite van Delhaize België: www.delhaizewineworld.be. Meer dan 50 wijnen uit de streek van Bordeaux worden voor het tweede opeenvolgende jaar in primeurverkoop geplaatst. Op die manier kunnen de liefhebbers hun flessen reserveren en er zeker van zijn dat ze een voorraad van hun geliefkoosde wijnen hebben tegen toegankelijke prijzen.

Toegang tot grote wijnen

Na het succes van de eerste primeurverkoop van 2009 vorig jaar pakt Delhaize België dit jaar uit met de primeurwijnen van 2010. « Daar waar de grote wijnen uit Bordeaux vaak niet meer beschikbaar zijn wanneer ze uitkomen of dan tegen ontoegankelijke prijzen worden aangeboden aan het grote publiek, laat de primeurverkoop van Delhaize toe dat de liefhebbers hun Bordeaux kunnen reserveren en garandeert hen dat ze hun geliefkoosde wijnen tegen toegankelijke prijzen kunnen kopen » verklaart Alain Pardoms, wijnaankoper bij Delhaize België.

De grote bordeauxwijnen rijpen algemeen langer dan 12 maanden, meestal in eikenhouten vaten Ze worden een eerste keer gedegusteerd naar het einde van de lente toe, enkele maanden na de wijnoogst, waarna ze gewaardeerd worden en in primeur verkocht worden aan professionelen.. De prijzen stijgen sterk en nadat ze klaar zijn en gebotteld zijn, zijn ze niet echt meer toegankelijk voor het grote publiek.

Een ruime keuze

Dit jaar stelt de site al 52 wijnen voor die in primeur verkocht worden (en er volgen nog andere wijnen). De meeste bordeauxappellaties krijgen de benaming Pessac Leognan, Pomerol, Saint Emilion, Saint Julien, Haut Médoc, Pauillac, Margaux, Saint Estèphe, Moulis, Listrac, Médoc en Sauternes. Bij deze wijnen zit een ruime selectie met de meest prestigieuze wijnen van de streek.

De volledige lijst van wijnen is beschikbaar op http://www.delhaizewineworld.be/actions/2010/19-primeurwijnen/_nl/index.aspx

Hoe kunt u bestellen?

De bestelling gebeurt via telefoon op het nummer 02/333.83.33, elke dag van de week tussen 9 en 12.30u en van 13.30 tot 17u. Op zaterdag van 9 tot 13u. Het volstaat om de naam van de wijn en de gewenste hoeveelheid te vermelden. Bepaalde wijnen zullen slechts in beperkte hoeveelheid beschikbaar zijn om zoveel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn. Er zal vervolgens een gestructureerde mededeling en een rekeningnummer worden verstuurd via mail om de betaling via storting uit te voeren. Van zodra de betaling is uitgevoerd, zal er een bevestigingsmail verstuurd worden om de bestelling te bevestigen en de leveringsmodaliteiten en –datum mee te delen. Indien het bedrag van de bestelling hoger is dan €300, is de levering gratis (in heel België) met Caddyhome.

Tags Delhaize wineworld Wijn

Contactinformatie

Sandrine Communication Manager sblin@delhaize.belgium Tel.+32 2 412 83 16

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11