Download als pdf-document

Deel dit document
28/02/2013

Bereid u nu al voor op de lente met het wijnfeest van Delhaize

  • Languedoc-Roussillon in de kijker
  • 5+1 gratis op het hele assortiment inclusief de grote bekende wijnen van Delhaize Wine World
  • Een grote wijnvoorraad met Pasen en het mooie seizoen in het vooruitzicht
  • Drie degustatieweekends

Brussel – Van 28 februari tot 20 maart worden de wijnen gevierd bij Delhaize. En om een beetje zon in uw glas te brengen, zal Languedoc-Roussillon, een streek die kwaliteit, prijs en plezier verenigt, extra in de kijker worden gezet. Maar het wijnfeest bij Delhaize is natuurlijk ook de aanbieding 5 + 1 gratis op het hele assortiment in de winkel en op Delhaize Wine World: een groot gamma van meer dan 1200 kwaliteitswijnen gekozen door de experts van Delhaize. De gelegenheid bij uitstek om uw kelder bij te vullen tegen aantrekkelijke prijzen met Pasen en zomerse evenementen in het vooruitzicht en om nieuwe dingen te ontdekken tijdens de degustaties die drie weekends lang georganiseerd worden in de winkels.

5+1 op meer dan 1200 wijnen inclusief het volledige assortiment van Delhaize Wine World

Met de lenteactie zullen de klanten van Delhaize waar voor hun geld krijgen en hun smaakpapillen kunnen verwennen! Drie weken lang krijgen de klanten bij aankoop van vijf dezelfde flessen wijn de zesde fles gratis. Dit is een besparing van meer dan 16% per fles op een assortiment van meer dan 1200 wijnen. Dit jaar geldt de actie namelijk op de wijnen in de supermarkti én de wijnen uit de virtuele wijnkelder van Delhaize – Delhaize Wine World. Op www.delhaizewineworld.com vinden de klanten zowel populaire wijnen als grands cru’s, wijnen die gewoonlijke voorbehouden zijn aan restaurants, en zelfs minder bekende appellaties. Voortaan is het mogelijk om grote wijnen zoals Leoville Las Cases, Clos Vougeot, Latour, Dominus Estate, Gloria te verkrijgen aan uitzonderlijke voorwaarden.

Ook al geldt deze actie 5+1 enkel op de niet-mousserende wijnen, toch zullen de liefhebbers van bubbels niets tekort komen aangezien er ook zeer voordelige aanbiedingen zullen gelden op verschillende champagnes, cava’s en mousserende wijnen zoals 3+1 voor de champagne Vranken brut Grande Réserve.

Met Pasen, de communiefeesten en de zomer in het vooruitzicht, geeft Delhaize haar klanten de mogelijkheid om voldoende voorraad in te slaan van hun favoriete wijnen en bubbels maar vooral om nieuwe cru’s te ontdekken tegen zeer interessante prijzen.

Languedoc-Roussillon: een streek van terroirs

Montpellier, Carcassonne, Perpignan, Pic Saint-Loup: al vele jaren geliefde vakantiebestemmingen bij de Belgen. Nauwelijks 40 jaar geleden werd deze uitgestrekte regio (drie keer groter dan de hele Bordeaux-regio en met meer dan 300 verschillende terroirs) voornamelijk gekenmerkt door de productie van kleine, eenvoudige wijnen. Dat is vandaag niet meer het geval. Hier worden tegenwoordig fenomenale wijnen geproduceerd wat betreft prijs-/kwaliteit-/plezierverhouding dankzij nieuwe plantages, enorme investeringen en verbeterde vinificatietechnieken. Zelfs de meest kritische wijnliefhebber zal zijn gading vinden tussen de schuim-, rode, witte, rosé, zachte of volle wijnen met bijvoorbeeld Domaine Rouire Segur Tradition 2012, Expression Tautavel 2011 of Cuvée la Régale 2012.

Een catalogus en drie degustatieweekends om de klanten te begeleiden

Met zo’n ruime keuze aan wijnen om te (her)ontdekken, kan het voor de klanten moeilijk lijken om hun weg te vinden. Om hen te helpen kiezen, heeft Delhaize een specifieke catalogus opgesteld voor de wijnactie en organiseert ze verschillende wijndegustaties in de winkels.

De catalogus “Het is wijnfeest” is beschikbaar op de website www.delhaize.be en in de winkels. De catalogus gidst de lezer door verschillende rubrieken (Languedoc- Rousillon, ontdekkingswijnen, wijnen onder vrienden, wijn en kaas, wijngaarden,...) en vermeldt de suggesties, de nieuwigheden en de onmisbare wijnen in het wijnassortiment van Delhaize. Voor iedere fles wordt er vermeldt welke gerechten er goed bij passen. Bovendien krijgen de wijnen die gedegusteerd kunnen worden tijdens de actie een speciale vermelding in de catalogus. Het enige wat je nog moet doen, is je agenda vrijhouden!

Delhaize zal tijdens drie opeenvolgende weekends wijndegustaties organiseren in haar supermarkten. In totaal zullen de wijnraadgevers uitleg geven bij ongeveer 40 wijnen op vrijdag 1, 8 en 15 maart van 11 uur tot 20 uur en op zaterdag 2, 9 en 16 maart van 10 uur tot 19 uur.

Tags Wijn Delhaize wineworld

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11