Download als pdf-document

Deel dit document
21/10/2012

Amateursommelier 2012 van Belgie is een Lubbekenaar

Carl Verheyden heeft vandaag de eerste wedstrijd voor Beste Amateursommelier van België gewonnen, een organisatie van Delhaize en Megavino

De deelnemers van de eerste wedstrijd voor Beste Amateursommelier van België, een organisatie van Delhaize en Megavino

Brussel – Op 21 oktober vond op het internationale wijnsalon Megavino de eerste wedstrijd plaats voor de Beste Amateursommelier van België, georganiseerd in samenwerking met Delhaize. In de hoop te kunnen doorstoten naar de finale hebben meer dan 400 personen een aantal westrijdvragen beantwoord op de website van Delhaize. 45 finalisten bleven over en zij hebben het afgelopen zondag tegen elkaar opgenomen in theoretische en praktische proeven. Een jury van experts heeft Carl Verheyden, informaticabediende uit Lubbeek uitgeroepen tot Beste Amateursommelier van België 2012.

Meer dan 400 kandidaten

Meer dan 400 kandidaten wilden kans maken op de titel van Beste Amateursommelier van België. De wedstrijd, die eind september gelanceerd werd door Delhaize en het grootste internationale wijnsalon van de Benelux, Megavino, was een groot succes bij de wijnliefhebbers. Na een strenge selectie die bestond uit een reeks vragen over de wijnwereld op de website van Delhaize, werden de 45 beste kandidaten uitgenodigd voor de grote finale afgelopen zondag 21 oktober op Megavino.

Onder toezicht van een jury experts bestaande uit Eric Boschman (Belgische journalist en sommelier met veel onderscheidingen achter zijn naam waaronder “Beste sommelier van België 1988”), Andy De Brouwer (Meester-Sommelier van Frankrijk en beste sommelier op Wine World Taster 2011) en Dirk Rodriguez (journalist en hoofdredacteur van Vino Magazine) moesten de deelnemers binnen een bepaalde tijd een reeks kennisvragen beantwoorden over de wijnwereld.

Vervolgens namen de 6 beste halvefinalisten het tegen elkaar op in drie theoretische proeven in de stijl van professionele sommelierwedstrijden, namelijk wijn opdienen, blind degusteren en de juiste wijnen met gerechten combineren.

Jan Bosselaers en Carl Verheyden, de Beste Amateursommelier van België , winnaar van de wedstrijd georganiseerd door Delhaize en Megavino Carl Verheyden, een informaticabediende uit Lubbeek, heeft zich doorheen deze proeven van zijn concurrenten onderscheiden en werd bekroond tot de Beste Amateursommelier van België. Carl Verheyden, die zich al talrijke jaren volledig wijdt aan zijn passie voor wijnen, heeft de jury in het bijzonder verbluft met zijn kennis. Hij deelt ons zijn indrukken van de wedstrijd: “Ik ben in de wolken en heel erg trots dat ik de wedstrijd voor de Beste Amateursommelier van België heb gewonnen, vooral tegen zo’n geduchte concurrenten. Het was een fantastische dag, vol ontdekkingen en gepassioneerde gesprekken met andere wijnliefhebbers”. 

Jan Bosselaers, Aankoopdirecteur Dranken bij Delhaize, heeft de trofee voor de Beste Amateursommelier van België overhandigd aan meneer Verheyden, samen met twee prachtige prijzen, met name een kist Château Magdelaine, Premier Grand Cru Classé van Saint-Emilion en een heerlijk verblijf in de bordeauxstreek voor 2 personen met een bezoek aan verschillende grote wijndomeinen onder begeleiding van een expert. Tijdens deze reis kan hij genieten van de beste tips van deze expert, ontmoet hij wijnbouwers en krijgt hij de kans om zijn wijnkennis te verbeteren. De twee andere finalisten, Koen Daniels en Pascal Riche respectievelijk afkomstig uit Wuustwezel en Chaumont-Gistoux hebben ook grote Franse wijnen gekregen van Delhaize.

De winnaars van de eerste wedstrijd voor Beste Amateursommelier van België, een organisatie van Delhaize en Megavino

Tags Wijn Megavino

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11