Download als pdf-document

Deel dit document
11/10/2011

21ste inzameling bij Delhaize België ten voordele van de Voedselbanken

Voedselbanken

Van 13 tot 19 oktober kunnen de klanten van Delhaize giften doen aan de kassa’s in de winkels

Er zijn nog steeds te veel personen in België met een grote behoefte aan een voedzame en geschikte maaltijd. Om hen te helpen, zamelen de Voedselbanken voedsel in dat ze aanbieden aan liefdadigheidsinstellingen die het op hun beurt uitdelen aan de minderbedeelden. Ieder jaar steunt Delhaize de Voedselbanken door een grote inzamelactie te organiseren. Dankzij de vrijgevigheid van de klanten en het engagement van Delhaize kent die actie iedere keer een groot succes. Het initiatief zal dus opnieuw plaatsvinden van 13 tot 19 oktober en dat voor de 21ste keer op rij.

Een solidariteitsactie die nog steeds noodzakelijk is

Meer dan 100.000 mensen in België kunnen zich geen geschikte en voedzame maaltijd veroorloven. De Voedselbanken strijden al 25 jaar tegen honger door ieder jaar tonnen voedsel te schenken aan liefdadigheidsinstellingen. Al 21 jaar lang organiseert Delhaize jaarlijks een grote voedselinzameling om de Voedselbanken te helpen een constante voedselvoorraad op te bouwen. In 2010 bracht de voedselinzameling van Delhaize 865.142 euro op, hetzij 407.882 maaltijden. En Delhaize wil dit jaar nog beter doen.

Om de impact van de actie nog te verhogen, heeft Delhaize een oproep gelanceerd om vrijwilligers te recruteren. De ervaring leert immers dat het een groot voordeel is voor de actie als er vrijwilligers aan de ingang van de winkel een woordje uitleg geven.

Een nog efficiëntere inzameling

voedselbanken

Al 21 jaar lang steunt Delhaize de Voedselbanken. Na al die jaren ervaring heeft Delhaize haar systeem voor voedselinzameling in die mate kunnen verbeteren dat het vandaag veel efficiënter is dan vroeger. Dit jaar zal de grote voedselinzameling plaatsvinden van 13 oktober tot 19 oktober. Er worden waardebonnen gebruikt. Aan de kassa kunnen de Delhaize-klanten drie soorten giften doen: een ontbijt van € 1,50, een warme maaltijd van € 3 ofwel drie maaltijden (voedsel voor één persoon voor één dag) voor € 5. De Voedselbanken kunnen dankzij dit programma de goederen kiezen die het best overeenstemmen met de behoeftes van de minderbedeelden (melk, soep, babyvoeding, vis-, vlees- en groenteconserven enz.).

Meer dan ooit doet Delhaize een beroep op de vrijgevigheid van haar klanten en moedigt ze hen aan om giften te doen aan de kassa’s in de winkels. De actie is geldig in alle supermarkten Delhaize, City Delhaize, AD Delhaize en Proxy Delhaize.

 

Tags Duurzaam ondernemen Voedselbanken

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11