Wat ga je eten tijdens de feestdagen?

theme-eoy50_B1
Kerst en nieuwjaar zijn fijne, gezellige, maar vaak ook vermoeiende dagen. Je huis moet netjes aan de kant, de kerstboom versierd, misschien maak je ook zelf kerstdecoraties. En dan is er natuurlijk de feestmaaltijd die je van aperitief, over voorgerecht, hoofdgerecht tot dessert feilloos op tafel moet krijgen ...

Geen paniek!

Plan je menu ruim van tevoren. Hou daarbij rekening met het aantal personen (15 hertenbiefstukjes tegelijk bakken is bijvoorbeeld geen goed idee!) met de tijd die je aan het koken kan of wil besteden (want je wilt toch ook bij je gasten zijn?) en je kooktalent (waag je niet aan ingewikkelde bereidingen wanneer je daar geen ervaring mee hebt). En laat je leiden door onze recepten: we serveren je makkelijke en meer ingewikkelde gerechten, lekkers dat snel klaar is of wat meer tijd vraagt. Jij kiest jouw ideale menu à la carte op onze site!

Lijstjes maken.

Wanneer je weet wat op je feestmenu zal staan, kan je de boodschappen organiseren. Wijn, aperitiefkoekjes, diepvrieshapjes, specerijen en andere niet bederfbare ingredienten kan je al van tevoren kopen. Dat scheelt je een pak tijd en voorkomt dat je op het laatste moment iets niet in huis blijkt te hebben. Staan er gerechten die je vooraf kunt bereiden op je menu? Doen! Dat scheelt een pak werk de dag zelf. Zorg er alleszins voor dat je de boodschappen op kerst- en oudejaarsavond tot een minimum beperkt én ... schakel er anderen voor in als dat kan. Jij kunt je tijd beter in de keuken doorbrengen dan aan de kassa!

Organiseer de sfeer

Wijn en champagne koud zetten, genoeg ijsblokjes voorzien, je mooie glazen en servies oppoetsen en de tafel dekken. Dat kan je al allemaal rustig de dag tevoren doen. Het scheelt je een pak stress! En hang alvast je feestkledij klaar, dan heb je ook daar geen omkijken meer naar. En dan rest je alleen nog wat gezellig kokkerellen ... en een schitterend feest waarop jouw kookkunsten beslist de show stelen!

Lekker lang aan het aperitief!

 1. Toastjes met Belgische kaas

  Toastjes-met-Belgische-kaas_C3 Rating 0 Skill 1 Cost 1
 2. Oesters ‘Bloody Mary’

  Oesters-Bloody-Mary_C3 Rating 0 Skill 1 Cost 2
 3. Truffels met roquefort en studentenhaver

  Rating 3 Skill 1 Cost 1

Gezondheid!

 1. Tequila Anejo Old Fashioned

  Tequila-Anejo-Old-Fashioned_C3 Rating 0 Skill 1
 2. Pineapple dream

  Pineapple-dream_C3 Rating 4 Skill 1 Cost 1
 3. Skyfall

  Skyfall_C3 Rating 0 Skill 1 Cost 3

Magische hoofdgerechten

 1. Koninginnenhapjes met vis

  Rating 4 Skill 1 Cost 3
 2. Keizerlijke rijst

  Rating 0 Skill 1 Cost 1
 3. Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie

  Gepocheerde-gambas-sla-en-mayonaise-van-koolzaadolie_C3 Rating 0 Skill 1 Cost 1

Kleine culinaire cadeautjes

 1. Olijfolie met Provencaalse aromas

  Rating 0 Skill 1 Cost 1
 2. Koolzaadolie met zeste van pompelmoes

  Rating 0 Skill 1 Cost 1
 3. Fruitgommen

  Rating 4 Skill 1 Cost 1

Vind een
Delhaize winkel

Zoek een winkel

Tip van de dag

Bak verse kruiden niet mee in de pan bij vis en vlees. Ze verbranden snel en maken de bereiding bitter. Voeg ze dus pas op het eind van het bakken of grillen toe.

Kookwoordenboek

Clementine

Een clementine is een kruising van een mandarijn en een bittere sinaasappel. Clementines zijn klein en oranje met een stevige schil die vast aan het vruchtvlees zit. Van eind oktober tot februari vind je clementines in de supermarkt. Door hun sappigheid en lichtzure smaak verkiezen velen de clementines boven mandarijnen.