Wat ga je eten tijdens de feestdagen?

theme-eoy50_B1
Kerst en nieuwjaar zijn fijne, gezellige, maar vaak ook vermoeiende dagen. Je huis moet netjes aan de kant, de kerstboom versierd, misschien maak je ook zelf kerstdecoraties. En dan is er natuurlijk de feestmaaltijd die je van aperitief, over voorgerecht, hoofdgerecht tot dessert feilloos op tafel moet krijgen ...

Geen paniek!

Plan je menu ruim van tevoren. Hou daarbij rekening met het aantal personen (15 hertenbiefstukjes tegelijk bakken is bijvoorbeeld geen goed idee!) met de tijd die je aan het koken kan of wil besteden (want je wilt toch ook bij je gasten zijn?) en je kooktalent (waag je niet aan ingewikkelde bereidingen wanneer je daar geen ervaring mee hebt). En laat je leiden door onze recepten: we serveren je makkelijke en meer ingewikkelde gerechten, lekkers dat snel klaar is of wat meer tijd vraagt. Jij kiest jouw ideale menu à la carte op onze site!

Lijstjes maken.

Wanneer je weet wat op je feestmenu zal staan, kan je de boodschappen organiseren. Wijn, aperitiefkoekjes, diepvrieshapjes, specerijen en andere niet bederfbare ingredienten kan je al van tevoren kopen. Dat scheelt je een pak tijd en voorkomt dat je op het laatste moment iets niet in huis blijkt te hebben. Staan er gerechten die je vooraf kunt bereiden op je menu? Doen! Dat scheelt een pak werk de dag zelf. Zorg er alleszins voor dat je de boodschappen op kerst- en oudejaarsavond tot een minimum beperkt én ... schakel er anderen voor in als dat kan. Jij kunt je tijd beter in de keuken doorbrengen dan aan de kassa!

Organiseer de sfeer

Wijn en champagne koud zetten, genoeg ijsblokjes voorzien, je mooie glazen en servies oppoetsen en de tafel dekken. Dat kan je al allemaal rustig de dag tevoren doen. Het scheelt je een pak stress! En hang alvast je feestkledij klaar, dan heb je ook daar geen omkijken meer naar. En dan rest je alleen nog wat gezellig kokkerellen ... en een schitterend feest waarop jouw kookkunsten beslist de show stelen!

Gezondheid!

 1. Pineapple dream

  Pineapple-dream_C3 Rating 4 Skill 1 Cost 1
 2. Skyfall

  Skyfall_C3 Rating 0 Skill 1
 3. Spiced Kraken Winter Cup

  Spiced-kraken-winter-cup_C3 Rating 0 Skill 1

Magische hoofdgerechten

 1. Koninginnenhapjes met vis

  Rating 4 Skill 1 Cost 3
 2. Keizerlijke rijst

  Rating 0 Skill 1 Cost 1
 3. Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie

  Gepocheerde-gambas-sla-en-mayonaise-van-koolzaadolie_C3 Rating 0 Skill 1 Cost 1

Kleine culinaire cadeautjes

 1. Fruitgommen

  Rating 4
 2. Granola van het huis

  Rating 5 Skill 1 Cost 1
 3. Olijfolie met Provencaalse aromas

  Rating 0 Skill 1 Cost 1

Vind een
Delhaize winkel

Zoek een winkel

Tip van de dag

Snel brood ontdooien? Leg het brood of de broodjes in een papieren zak een minuut of zes in een op 160°C voorverwarmde oven, en het smaakt als vers. Deze tip is alleen geschikt voor een elektrische oven.

Kookwoordenboek

Gazpacho

Gazpacho is een koude Spaanse soep op basis van komkommer, tomaat, ui en paprika. De soep wordt op smaak gebracht met olijfolie en knoflook.