Wat ga je eten tijdens de feestdagen?

theme-eoy50_B1
Kerst en nieuwjaar zijn fijne, gezellige, maar vaak ook vermoeiende dagen. Je huis moet netjes aan de kant, de kerstboom versierd, misschien maak je ook zelf kerstdecoraties. En dan is er natuurlijk de feestmaaltijd die je van aperitief, over voorgerecht, hoofdgerecht tot dessert feilloos op tafel moet krijgen ...

Geen paniek!

Plan je menu ruim van tevoren. Hou daarbij rekening met het aantal personen (15 hertenbiefstukjes tegelijk bakken is bijvoorbeeld geen goed idee!) met de tijd die je aan het koken kan of wil besteden (want je wilt toch ook bij je gasten zijn?) en je kooktalent (waag je niet aan ingewikkelde bereidingen wanneer je daar geen ervaring mee hebt). En laat je leiden door onze recepten: we serveren je makkelijke en meer ingewikkelde gerechten, lekkers dat snel klaar is of wat meer tijd vraagt. Jij kiest jouw ideale menu à la carte op onze site!

Lijstjes maken.

Wanneer je weet wat op je feestmenu zal staan, kan je de boodschappen organiseren. Wijn, aperitiefkoekjes, diepvrieshapjes, specerijen en andere niet bederfbare ingredienten kan je al van tevoren kopen. Dat scheelt je een pak tijd en voorkomt dat je op het laatste moment iets niet in huis blijkt te hebben. Staan er gerechten die je vooraf kunt bereiden op je menu? Doen! Dat scheelt een pak werk de dag zelf. Zorg er alleszins voor dat je de boodschappen op kerst- en oudejaarsavond tot een minimum beperkt én ... schakel er anderen voor in als dat kan. Jij kunt je tijd beter in de keuken doorbrengen dan aan de kassa!

Organiseer de sfeer

Wijn en champagne koud zetten, genoeg ijsblokjes voorzien, je mooie glazen en servies oppoetsen en de tafel dekken. Dat kan je al allemaal rustig de dag tevoren doen. Het scheelt je een pak stress! En hang alvast je feestkledij klaar, dan heb je ook daar geen omkijken meer naar. En dan rest je alleen nog wat gezellig kokkerellen ... en een schitterend feest waarop jouw kookkunsten beslist de show stelen!

Lekker lang aan het aperitief!

 1. Oesters met champagne, roerei en kaviaar

  Rating 5 Skill 2 Cost 3
 2. Lepelhapjes à la landaise

  Rating 5 Skill 1 Cost 1
 3. Toastjes met Belgische kaas

  Toastjes-met-Belgische-kaas_C3 Rating 0 Skill 1 Cost 1

Gezondheid!

 1. Granité van vodka met limoen

  Rating 0 Skill 1 Cost 2
 2. Pineapple dream

  Pineapple-dream_C3 Rating 0 Skill 1 Cost 1
 3. Sidecar à la St. George

  Sidecar-a-la-St-George_C3 Rating 0 Skill 1

Populaire kookthema's

Hartige quiches, heerlijke taarten

Image Not Available

Quiches en taarten zijn ideaal als lunch, voorgerecht én dessert.

Naar thema

Feest! Dus lekker genieten …

theme-eoy50_B4

Kerst en Nieuwjaar komen eraan! Wij geven je volop inspiratie en serveren je zowel makkelijke als meer uitdagende recepten.

Naar thema

Oma’s overheerlijke recepten

Les Hits de Bonne Maman

Tegenwoordig krijgen we zowat de hele wereld op ons bord. We zouden er haast oma’s klassiekers bij vergeten.

Naar thema

Vind een
Delhaize winkel

Zoek een winkel

Tip van de dag

Aangebrande ovenrestjes? Strooi - in een nog warme oven - een mix van zout en kaneel over de restjes. Zodra de oven is afgekoeld, kan je ze er makkelijk af scheppen.

Kookwoordenboek

Waterkers

Waterkers heeft ronde, donkergroene blaadjes. Verwant aan de waterkers is de tuinkers, die kleinere blaadjes heeft en pittiger smaakt. Waterkers is lekker en mooi als garnering van gerechten. De donkergroene, eivormige bladeren kun je verwerken in salades. Ook waterkerssoep is heerlijk.