Zoek een recept

 

Vitello Tonnato

Ingrediënten voor 6 personen

  • 50 cl droge witte wijn
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 laurierbladen
  • 1 kruidnagel
  • 5 ansjovisfilets in olie
  • peper
  • 1 kalfsgebraad van 1,25 kg
  • 200 g juliennegroenten (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 koffielepel zwarte peperkorrels
  • 82 g tonijn in olijfolie uit blik
  • 150 g mayonaise met citroen
  • 2 grote eetlepels kappers
  • 2 vetarme bouillonblokjes
 

Bereiding

  1. Leg het gebraad in een kleine kookpan met dikke bodem. Voeg de groenten toe, de in schijfjes gesneden knoflookteentjes, de laurierblaadjes, de kruidnagel, de zwarte peper en de witte wijn.
  2. Voeg  water toe tot het vlees net onderstaat. Doe hierbij de verkruimelde bouillonblokjes, dek de pan af en breng aan de kook. Laat 1 uur en 15 min. op zacht vuur sudderen. Laat het gebraad in de bouillon afkoelen.
  3. Haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon.
  4. Laat de tonijn even uitlekken en doe in een smal recipiënt. Voeg de uitgelekte en grof gehakte ansjovisfilets toe, de mayonnaise en 8 cl bouillon. Mix tot een fijne saus. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper (zeker geen zout).
  5. Snij het vlees in dunne plakken en serveer koud met de tonijnsaus. Geef er een slaatje bij. Ideaal voor een buffet.
 

Kooktip

  • Kook het vlees een dag eerder en maak de saus de dag zelf.
  • Variant: voeg fijngesneden peterselie  aan de saus toe.

Recepten in één klik

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

Receptengenerator

Geef ingrediënten in die je nog in huis hebt, wij vertellen je wat je ermee kan maken! Je kan ook een of meerdere ingrediënten uitsluiten.

Zoek recepten met:

Maar zonder: