Zoek een recept

 

Koolvishaasje met kerstomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • balsamicoazijn
  • 500 g kerstomaten, in trosjes
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 koolvishaasjes, 325 g elk
  • 450 g krielaardappelen
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en zwarte peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel en droog de aardappelen. Doe ze in een ovenschaal (liefst van aardewerk) met 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven en schep de aardappelen geregeld om.
  3. Kruid de koolvis met peper en zout. Leg ze in de schaal bij de aardappelen en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet nog 10 minuten in de oven, of iets langer al naargelang de dikte van de vis.
  4. Pel intussen de andere 2 knoflookteentjes en snijd ze in fijne plakjes. Spoel de kerstomaten, maar laat ze aan de trosjes. Dep ze droog.
  5. Doe de knoflookplakjes in een pannetje met 2 eetlepels olijfolie en laat op zacht vuur 3 minuten konfijten. Voeg de trostomaten en 1 eetlepel balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout. Zet het vuur iets hoger en laat nog 10 minuten verder konfijten. Schep de tomaten geregeld om.
  6. Serveer de koolvis met de aardappelen en de kerstomaten.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 329 kcal, Eiwitten: 33.2 g, Totale vetstoffen: 11 g, Koolhydraten: 24.4 g

Delhaize Duel App

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

Receptengenerator

Geef ingrediënten in die je nog in huis hebt, wij vertellen je wat je ermee kan maken! Je kan ook een of meerdere ingrediënten uitsluiten.

Zoek recepten met:

Maar zonder: