Wat ga je eten tijdens de feestdagen?

theme-eoy50_B1
Kerst en nieuwjaar zijn fijne, gezellige, maar vaak ook vermoeiende dagen. Je huis moet netjes aan de kant, de kerstboom versierd, misschien maak je ook zelf kerstdecoraties. En dan is er natuurlijk de feestmaaltijd die je van aperitief, over voorgerecht, hoofdgerecht tot dessert feilloos op tafel moet krijgen ...

Geen paniek!

Plan je menu ruim van tevoren. Hou daarbij rekening met het aantal personen (15 hertenbiefstukjes tegelijk bakken is bijvoorbeeld geen goed idee!) met de tijd die je aan het koken kan of wil besteden (want je wilt toch ook bij je gasten zijn?) en je kooktalent (waag je niet aan ingewikkelde bereidingen wanneer je daar geen ervaring mee hebt). En laat je leiden door onze recepten: we serveren je makkelijke en meer ingewikkelde gerechten, lekkers dat snel klaar is of wat meer tijd vraagt. Jij kiest jouw ideale menu à la carte op onze site!

Lijstjes maken.

Wanneer je weet wat op je feestmenu zal staan, kan je de boodschappen organiseren. Wijn, aperitiefkoekjes, diepvrieshapjes, specerijen en andere niet bederfbare ingredienten kan je al van tevoren kopen. Dat scheelt je een pak tijd en voorkomt dat je op het laatste moment iets niet in huis blijkt te hebben. Staan er gerechten die je vooraf kunt bereiden op je menu? Doen! Dat scheelt een pak werk de dag zelf. Zorg er alleszins voor dat je de boodschappen op kerst- en oudejaarsavond tot een minimum beperkt én ... schakel er anderen voor in als dat kan. Jij kunt je tijd beter in de keuken doorbrengen dan aan de kassa!

Organiseer de sfeer

Wijn en champagne koud zetten, genoeg ijsblokjes voorzien, je mooie glazen en servies oppoetsen en de tafel dekken. Dat kan je al allemaal rustig de dag tevoren doen. Het scheelt je een pak stress! En hang alvast je feestkledij klaar, dan heb je ook daar geen omkijken meer naar. En dan rest je alleen nog wat gezellig kokkerellen ... en een schitterend feest waarop jouw kookkunsten beslist de show stelen!

Lekker lang aan het aperitief!

  1. Oesters met champagne, roerei en kaviaar

    Rating 5 Skill 2 Cost 3
  2. Lepelhapjes à la landaise

    Rating 5 Skill 1 Cost 1
  3. Toastjes met Belgische kaas

    Toastjes-met-Belgische-kaas_C3 Rating 0 Skill 1 Cost 1

Gezondheid!

  1. Granité van vodka met limoen

    Rating 0 Skill 1 Cost 2
  2. Pineapple dream

    Pineapple-dream_C3 Rating 0 Skill 1 Cost 1
  3. Sidecar à la St. George

    Sidecar-a-la-St-George_C3 Rating 0 Skill 1

Vind een
Delhaize winkel

Zoek een winkel

Tip van de dag

Vijgen zijn zeer kwetsbare vruchten die je niet lang kan bewaren. Als ze goed rijp zijn, kan je ze op kamertemperatuur in hun geheel, met schil en pitten, opeten. Je kan ze ook verwerken in confituur of taarten. Ze passen ook uitstekend bij parmaham of geitenkaas.

Kookwoordenboek

Tapenade

Een tapenade is een saus gemaakt van gehakte olijven, kappertjes en ansjovis. Het mengsel wordt op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en kruiden zoals knoflook en tijm. Tapenade is lekker op geroosterd brood, bij rauwkost en als vulling van hardgekookte eieren. Je kunt het ook opdienen bij gegrild vlees en gegrilde vis.