Zoek een recept

 

Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 bruine champignons
  • fleur de sel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • 2 takjes verse munt
  • 36 voorgekookte Bourgondische wijngaardslakken
 

Bereiding

  1. Was de munt, haal de blaadjes van de takjes en hak fijn.
  2. Was de champignons en verwijder de restjes aarde. Verwijder de steeltjes, zodat enkel de hoedjes overblijven.
  3. Schil de knoflook en snij doormidden.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en laat er de munt en de look zachtjes in gaar stoven.
  5. Voeg vervolgens de wijngaardslakken toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak ze op middelhoog vuur.
  7. Roer alles door elkaar, zodat de slakken doordrenkt worden met de munt.
  8. Leg de champignonhoedjes in een schotel en zet één minuut in de microgolf.
  9. Rijg 3 wijngaardslakken aan een tandenstoker en prik die in een champignonhoedje.
  10. Dien warm op bij het aperitief.
 

Kooktip

  • Je kan deze spiesjes serveren met een mesclunsalade en enkele stukjes verse appel. Op deze manier wordt het een heel origineel en lekker voorgerecht.
  • De "plus" op voedingsgebied: Dit voorgerechtje bevat minder dan 100 kcal en slechts 1 g verzadigde vetten per bord. Zo blijft er steeds plaats over voor de rest van de maaltijd. Het gerecht is ook een goede bron aan magnesium en selenium.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 62 kcal, Eiwitten: 9 g, Totale vetstoffen: 5,6 g, Koolhydraten: 1,3 g

Delhaize Duel App

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

Receptengenerator

Geef ingrediënten in die je nog in huis hebt, wij vertellen je wat je ermee kan maken! Je kan ook een of meerdere ingrediënten uitsluiten.

Zoek recepten met:

Maar zonder:

  • Home
  • Recepten
  • Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken